GV Čakovca prihvatilo Odluke o radnoj zoni Martane i Gospodarskoj zoni Ivanovec

Održana je 14. sjednica čakovečkog Gradskog vijeća na kojoj su se između ostalih našle i točke o Osnivanju radne zone Martane i Gospodarske zonae Ivanovec.

-Prije svega moram reći da ovime idemo na ruku tamošnjim poduzetnicima kako bi se oni mogli razvijati i širiti svoja postrojenja, kazao je povodom toga gradonačelnik Stjepan Kovač. -Ima puno investitora koji žele ulagati na području Grada, nastavlja Kovač. Stoga je i ovo jedan od primjera zbog koji možemo reći da se Grad Čakovec probudio i živnuo. Isto tako, mogu potvrditi da ovih dana pregovaramo s nekoliko domaćih , ali i stranih investitora o prodaji još nekih gradskih zemljišta, ljudi su dakle voljni ulagati svoja sredstva u razvoj, što bi na kraju trebalo rezultirati zapošljavanjem, odnosno otvaranjem novih radnih mjesta.


Radna zona Martane

Prostorni obuhvat područja Radne zone zauzima približno 8 hektara površine. Zona je smještena u južnom dijelu grada Čakovca , omeđena sa sjeverne i istočne strane zonom mješovite i stambene namjene , sa zapadne strane Kalničkom ulicom i s južne strane južnom zaobilaznicom grada. Radna zona Martane Čakovec se sastoji od dijela koji je komunalno opremljen i koji je djelomično izgrađen gospodarskim građevinama. Preostali dio zone je komunalno neuređen te ga je potrebno opremiti komunalnom i drugom infrastrukturom sukladno odnosnom urbanističkom planu uređenja.

Osnovne namjene prostora u zoni planirane su i utvrđene Urbanističkim planom uređenja “Martane – istok” te definirane kao zona gospodarske, proizvodne, pretežito zanatske namjene. Urbanističkim planom uređenja
Radne zone detaljno je utvrđena namjena prostora, način i uvjeti gradnje te prostor za izgradnju infrastrukturnih građevina. Prostor Radne zone u neuređenom dijelu potrebno je komunalno opremiti. Komunalna i druga infrastruktura neuređenog dijela vezati će se na uređeni dio zone.


Gospodarska zona Ivanovec

Kada je riječ o Gospodarskoj zoni Ivanovec, prostorni obuhvat čini neizgrađeno građevinsko područje koje se nalazi u jugozapadnom dijelu naselja Ivanovec u nastavku već izgrađenih građevina gospodarsko poslovne namjene. Površina prostornog obuhvata iznosi oko 10 hektara.

Programska polazišta proizlaze iz PPUG – a Čakovca, a sukladno utvrđenoj namjeni prostora u predmetnoj gospodarskoj zoni potrebno je omogućiti gradnju prvenstveno proizvodnih i drugih poslovnih i gospodarskih djelatnosti, osim ugostiteljsko turističkih i poljoprivrednih djelatnosti.

Prostor Gospodarske zone u neizgrađenom dijelu potrebno je
komunalno opremiti. Komunalna i druga infrastruktura neizgrađenog dijela vezat će se na sjeverni, izgrađeni dio zone. Nakon realizacije prometnice koja spaja Preloge s južnom zaobilaznicom Čakovca, Gospodarska zona
će se priključiti na tu prometnicu čime će se izbjeći tranzitni promet kroz naselje i ostvariti neposredan pristup na državnu cestu, rečeno je na sjednici Gradskog vijeća.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije