Za dovršetak izgradnje sportske dvorane OŠ Ivanovec kredit od 8 milijuna kuna

Grad Čakovec zadužiti će se u iznosu od 8.000.000 kuna kod komercijalne OTP banke za investiciju “Izgradnje dvodijelne školske sportske dvorane Osnovne škole Ivanovec”.

-Kredit je na rok od 7 godina s nepromjenjivom nominalnom kamatnom stopom od 2,99 % te identičnom efektivnom kamatnom stopom od 2,99 %, kazao je gradonačelnik Stjepan Kovač na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća. Mjesečna potraživanja po kreditu biti će između 95 i 100 tisuća kuna, a tih osam milijuna, uz milijun i pol kuna od prošle godine, koji su potrošeni za prvu fazu, odnosno izradu temelja i prve deke, trebalo bi biti dovoljno da se dvorana stavi u funkciju.

Ivanovec ima veliku potrebu za sportskom dvoranom, kazao je još Kovač u obrazloženju odluke da grad uzme kredit kako bi se, prošle godine započeta dvorana i završila. Prethodna vlast ih je osam godina ignorirala, pa su se tako gradile dvorane u mjestima koja sada zjape prazna, a tu gdje je postojala potreba se nije gradilo.

Zašto, zna se valjda, kazao je Kovač, ja u to ne bi sad ulazio, ali još jednom ponavljam da mjesto kao što je Ivanovec zaslužuje sportsku dvoranu i ono će ju dobiti u mandatu ove gradske vlasti, premda će se Grad i zadužiti. Zadužit ćemo se, ne zato što nam je to lijepo i što to želimo, nego zato da Grad bude što manje opterećen.

-Stoga smo i raspisali natječaj, na kojem su privatne banke po pitanju kreditiranja bile povoljnije od HNB-a. Sam kredit je na poček od dvije godine i kreće od 2017. godine, kada istječe kredit koji Grad Čakovec otplaćuje za reflektore na gradskom stadionu Mladost, čija je mjesečna rata 170.000 kuna.

Odluka o zaduživanju na Gradskom vijeću prihvaćena je većinom glasova jer dio oporbenih vijećnika smatra, da postoji potreba za izgradnjom dvorane, ali je isto tako bilo potrebno pronaći i neke druge načine financiranja (kroz neki od raznih Fondova), a ne isključivo iz džepa građana Čakovca, kao što će to biti u ovom slučaju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije