Grad Čakovec zadužuje se s 8 milijuna kuna za sanaciju cesta

Čakovečko Gradsko vijeće održalo je 18. sjednicu, na kojoj se na dnevnom redu našla i točka o novom gradskom zaduživanju od 8.000.000 kuna. Riječ je, kazao je gradonačelnik Stjepan Kovač, o novcima koji nam trebaju, kako bi sanirali prometnice nakon obnove kanalizacije. Grad Čakovec ima dvije aglomeracije, Dravskog bazena i Čakovca.

U dravskom bazenu do sada je potrošeno 6.000.000 kuna za obnovu prometnica, od čega 8.000.000 ide iz gradskog proračuna, a trebat će nam još 5 milijuna za sanaciju u Istarskom naselju u Čakovcu. Odluka grada je da se ide u zaduženje od osam milijuna, kako bi izgradili nove ceste koje će biti sigurne za sve sudionike u prometu, a i sam grad poprimio bi novu vizuru.

Kada je riječ Suglasnosti na davanje novčanih sredstava Proračuna Grada Čakovca u oročeni depozit , gradonačelnik je kazao kako se ovdje postupa po upozorenju revizije koja je nedavno bila u Gradu. Naime nakon tri inspekcije koje su odrađene, upozoreno je kako gradonačelnik samostalno može odlučivati o računima do 500.000 kuna.

S obzirom na to da je Grad dobio namjenska sredstva za izgradnju oporabilišta u Totovcu, riječ je o iznosu od 2.900.00 kuna koje su oročene i koje u Gradu ne žele trošiti jer su to strogo namjenska sredstva. U ovom slučaju s obzirom na to da je to više od određenog limita od pola milijuna kuna, za to oročenje potrebna je odluka Gradskog vijeća.

Na računu Grada Čakovca nalazi se 3.300.000 kuna

– Zaduženje nam je u ovom trenutku nekih 10 milijuna kuna, nastavlja Kovač, jer imamo puno radova na području grada koje moramo prikazati kao fakture i staviti pod obavezu, iako nisu dospjele na naplatu. To je također jedna od preporuka revizije, s obzirom na novi način knjigovodstvenog knjiženja, a time se zapravo doprinosi i transparentnosti poslovanja u kojem je Čakovec na samom vrhu u Hrvatskoj.

Čakovečki gradonačelnik još je jednom istaknuo i ono što vjerujemo da će zanimati mnoge roditelje čija su djeca korisnici čakovečkih gradskih vrtića. Riječ je naravno o cijeni vrtića, koja i nadalje ostaje kao do sada. – Cijene se u vrtićima neće mijenjati, kazao je Kovač. Nedavno smo dobili dva vrtića, a dosadašnji će se ‘likvidirati’, čime će se i kvaliteta usluge zasigurno znatno poboljšati.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije