Gradonačelniku Kovaču i zamjenicima ukinute božićnice, uskrsnice i regres

Na današnjoj sjednici gradski su vijećnici Grada Čakovca donijeli i Odluku o izmjenama i dopunama Odluke o plaći i drugim materijalnim pravima gradonačelnika i njegovih zamjenika, a gradonačelnik Stjepan Kovač pojasnio je da su tom odlukom i njemu i njegovim zamjenicima Mariju Medvedu i Romanu Bogdanu ukinuti dodaci na plaću.

Podsjetimo, Ministarstvo uprave je sredinom ove godine lokalnim i regionalnim jedinicama samouprave poslalo upute za postupanje u vezi s pravima lokalnih dužnosnika. Tim uputama propisano je da župani, gradonačelnici, načelnici općina i njihovi zamjenici nemaju prava na dodatke na plaću.

Propisano je da lokalni i regionalni dužnosnici više nemaju pravo na božićnice, regres ili darove za djecu kao ni na dodatak na plaću temeljem znanstvenog stupnja, prekovremene sate ili godišnji odmor. Ostaju im prava na dnevnice, putne troškove, službeni automobil, zdravstveno osiguranje te dodatak na radni staž od 0,5 posto po godini radnog staža. Ministarstvo je u svojoj uputi naglasilo da su sve jedinice lokalne i regionalne samouprave dužne svoje odluke o plaćama i drugim materijalnim pravima uskladiti s uputom najkasnije do kraja rujna, javlja Radio1.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije