Razdvajanjem Dječjeg vrtića Čakovec, grad dobiva dva nova vrtića

Čakovečko Gradsko vijeće održalo je svoju 17. sjednicu, na kojoj je jedna od točki dnevnog reda bila Odluka o razdvajanju Gradskog vrtića Čakovec na dva nova dječja vrtića, Cipelicu i Cvrčak. Kako je tom prigodom istaknuo čakovečki gradonačelnik Stjepan Kovač, na razdvajanje se krenulo zbog zakonskih odredbi.

Naime, u Dječjem vrtiću Čakovec bilo je, prema odredbama zakona, previše djece. Iako se radi o formalnostima, odluku o razdvajanju trebalo je potvrditi Gradsko vijeće. Imenovanje likvidatora Dječjeg vrtića bila je posljednja faza u tom procesu. Nova dva vrtića i dalje će pružati istu kvalitetu usluge uz istu cijenu usluga kazala je dosadašnja ravnateljica Dječjeg vrtića Čakovec Gordana Patarčec.

– Ono što je važno napomenuti, nastavlja Patarčec, da bi prema zakonu optimalna ustanova trebala bi imati 340- 400 djece, odnosno nekakvih 20 odgojnih skupina, što će se sada i postići. U jednom vrtiću će biti 460, a drugom 480 djece. Time se dobiva i mogućnost da se svaki od vrtića može proširiti do maksimalnog kapaciteta traženog standarda, odnosno 600 djece. Time osnivač vrtića dobiva prostor da može proširivati i nadograđivati nove objekte za još 300 djece.

Vijećnici su još raspravljali i o poslovnom izvješću za prošlu, 2015. godinu. Isto tako prihvaćena je odluka o donošenju IV. Izmjena i dopuna GUP-a grada Čakovca, izradi V. Izmjene i dopune GUP-a grada Čakovca, Urbanističkog plana Uređenja ‘Gospodarska zona Ivanovec’, kao i dopuna Odluke o izradi II. Izmjena i dopuna UPU naselja Novo Selo Rok, Martane Čakovec – zona Male privrede.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije