Nakon 18 godina opet prvoligaški rukomet u Čakovcu

Ženski rukometni klub Zrinski Čakovec krenuo je s prvoligaškim pripremama, a sve detalje smo saznali od trenera Željka Golika: “Nakon što prošle sezone osvojenog naslova prvaka i ostvarenog nastupa u prvojligaškom natjecanju, a zbog znanih razloga klub nije igrao u prvoj ligi ove sezone je ponovljen uspjeh i osvojeno prvo mjesto u drugoj ligi. Za novu prvoligašku sezonu 2014./2015. godine ŽRK Zrinski je prijavio učešće igranja u najboljem natjecanju za žene, a to je prva liga.

Cilj je pokušati ostvariti opstanak u prvoligaškom takmičenju, a isto tako da se klub stabilizira kako igrački tako i organizacijski i financijski. S pripremama se započelo 4. kolovoza na vanjskim terenima kod Ekonomske škole Čakovec dva puta na dan kako bi se stvorila baza za zahtjevno natjecanje, a od 11. kolovoza se prelazi u dvoranu gdje bi se radilo na uigravanju ekipe.

Osim na igračice koje su ostvarile taj uspjeh  iz prošle sezone,a  ona je sastavljena od kadetkinja, igračice rođene 1996. godište i mlađe, i mlađih kadetkinja, igračice rođene 1998. godište i mlađe, klub planira ekipu osvježiti s par igračica kako bi se povećela konkurencija i dobilo na neophodnom iskustvu. Za sada još nisu definirana imena novih igračica, osim što je na školovanje u Čakovec došla igračica iz Lokomotive Zagreb, Dorotea Prevendar, rođena 1996.

Ove sezone je novi sustav natjecanja tako da u odnosu na prošlu sezonu redovno u ligi igraju i ekipe Podravke Koprivnica i Lokomotiva Zagreb. Osim njih članice prve lige su ekipe: Sesvete, Trešnjevka Zagreb, Zamet Rijeka, Zelina, Samobor,  Koka Varaždin, Umag, Split, Osijek, Dalmatinka Ploče, Bjelovar i Zrinski Čakovec. Igra se dvokružno 26 kola i na kraju natjecanja tri najslabije plasirane ispadaju u drugu ligu.


Prvenstvo počinje 13. rujna i prvi dio traje do 22. studenog kada je pauza zbog odigravnja Evropskog prvenstva za seniorke u Hrvatskoj i Mađarskoj. Plenu klubova na kojem će se održati i ždrijeb s rasporedom odigravanja utakmica održat će se 14. kolovoza.

O imenima igračica za predstojeću sezonu javnost će biti upoznata za nekoliko dana. U planu je odigrati oko 10 pripremnih utakmica ili turnira pa se već 13. kolovoza odigrava turnir u Virovitici, 16. kolovoza u Sloveniji sa slovenskim prvoligašem ŽRK Koper itd. Osim igranja u prvoj ligi klub će igarti natjecanje u trećoj ligi za seniorke, kadetskoj ligi, rođene 1998. godište i mlađe, mlađe kadetskoj ligi, rođene 2000. godište i mlađe, djevojčice rođene 2002. godište i mlađe te mini rukomet rođene 2004. godište i mlađe.”

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije