PRVENSTVO HRVATSKE

RUKOMET Završnica prve Hrvatske rukometne lige U17 – mlade Čakovčanke na petom mjestu

U Poreču je tijekom vikenda igrana Završnica Prve hrvatske rukometne lige za djevojčice – U-17

Nastupilo je 12 najboljih hrvatskih ekipa podijeljenih u dvije grupe, među njima bile su u grupi B i mlade Čakovčanke – ŽRK Zrinski Čakovec s vršnjakinjama Dalmatinke Ploče, Sesveta, Lokomtive Zagreb i Broda Slavonski Brod.

Upravo, grupa B bila je kvalitetnija i „jača“ od grupe A, to je bilo vidljivo kada se je razigravalo za konačni poredak, čak četiri od šest sudionika grupe B bilo je među šest prvoplasiranih sastava. Među njima i mlade Čakovčanke na petom mjestu, što je vrlo dobar plasman obzirom da je u sastavu bilo i nekoliko mlađih igračica.

Stručnjaci koji su prisustvovali Završnici bili su jednoglasni u zaključku da se radi o kvalitetnom sastavu, da je vidljiv dobar rad s mladima u klubu, među njima ima mladih koje već konkuriraju ili igraju u prvom, prvoligaškom klupskom sastavu, te da njihovo vrijeme „tek dolazi“.

REZULTATI: Prednatjecanje-grupa B: Zrinski – Split 2010 28:18, Zrinski – Brod 24:17, Zrinski – Dalmatinka 23:30, Zrinski – Lokomotiva 14:26, Zrinski – Sesvete 15:13. Trećim mjesto u grupi Čakovčanke igrale su prvo za poredak od 5.-8. mjesta, tu su rezultatom 25:17 bile bolje od Zeline, a onda su u utakmici koja je odlučivala o 5.,mjestu, još jednom, ovaj puta uvjerljivije pobijedile vršnjakinje Sesveta rezultatom 23:14.

Peto mjesto pod vodstvom trenera Dubravka Hozjaka osvojile su: Sonja Makarova, Kristina Goričanec, Ela Blagus, Viktorija Novak (5), Nika Marciuš (1), Tara Marciuš (3), Gabrijela Novak (21), Sara Golub (53), Laura Golubić (1), Marta Doležaj (6), Rahela Varga (23), Lorena Lukman, Hana Vidović (18), Leona Janković (13), Tijana Čavlek (6), Hana Tomašek (2) i Rebeka Škvorc.

Naslov prvaka Hrvatske osvojila je ekipa Lokomotive Zagreb u finalu rezultatom 24:18 bolja od Dalmatinke Ploče, a najboljim strijelcem Završnice proglašena je igračica Zrinskog Sara Golub s 53 postignuta pogotka.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije