​STEM revolucija i u Ekonomskoj i trgovačkoj školi Čakovec

>> ​STEM revolucija i u Ekonomskoj i trgovačkoj školi Čakovec

Institut za razvoj i inovativnost mladih svojim je genijalnim projektom STEM revolucija omogućio osnovnim i srednjim školama lakše prilagođavanje zahtjevima XXI. stoljeća.

Pod vodstvomIvane Miko Novaković, prof. voditeljice fakultativne nastave iz Informatike u tu revoluciju uključila se i Ekonomska i trgovačka škola Čakovec.

Iako su nam mikrobitovi stigli na samom kraju školske godine, na kratkoj radionici održanoj u srijedu 31. svibnja 2017. godine pridružio nam se i poseban gost gospodin Dejan Drabić – predstavnik udruge MIS (Mladi informatičari Strahonica), koja je ujedno i ambasador ovoga projekta za našu županiju, s kojom je postignuta odlična suradnja.

Učenicima je predstavljena ova uzbudljiva nova tehnologija koju su razvili BBC, Microsoft i drugi partneri u cilju masovne uključenosti programiranja u osnovne i srednje škole. Jednostavnost i svestranost ovoga uređaja čine ga laganim i zabavnim polazištem za ulazak u digitalni svijet.

Oduševljenje učenika bilo je veliko i raduje ih što će od iduće školske godine u okviru fakultativne nastave i unutar standardnih predmeta kurikuluma moći koristiti ova mini-računala na pristupačan i kreativan način.

Iako je naša škola stara 95 godina hrabro kroči u XXI. stoljeće s novim tehnologijama. (Ivana Miko Novaković, prof.)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije