OŠ PODTUREN S predstavom ‘Snjeguljica-Knjiguljica’ nastupali u Ogulinu

>> Snjeguljica-Knjiguljica iz OŠ Podturen

Dramska družina vođena učiteljicom Jasnom Posavi iz Osnovne škole Podturen nastupala je na 12. Festivalu bajki u Ogulinu nazivom ‘Bajka u novom ruhu’ koji se tradicionalno organizira u rodnom gradu Ivane Brlić Mažuranić sa mnoštvo tematski povezanih događanja, a ove godine održao se u tri dana, od 9. do 11. lipnja pa se tako moglo odgledati uprizorenih bajki, kazališnih i lutkarskih predstava, odslušati koncerata i sudjelovati u kreativnim radionicama.

Naziv glazbeno-scenske igre OŠ Podturen, odabrane između velikog broja prijava je Snjeguljica-Knjiguljica, autorski tekst učiteljice Jasne Posavi u kojem se u formatu bajke susreću upečatljive ličnosti iz stvarne ljudske povijesti i maštoviti likovi iz bajke Snjeguljica u suvremenim zbivanjima s prepoznatljivim brigama i problemima osnovnoškolskih učenika.

Uvjerljivom glumom i interpretacijom teksta učenici su plijenili pozornost gledatelja te zavrijedili oduševljeni i buran pljesak. Najviše veselja izazvali su, naravno, kod najmlađe publike. U ulogama Snjeguljice, kraljice, kompjutora, Kleopatre, Indijanke, prahistorijske žene, Ivane Orleanske, Hitlera, prijateljica i prijatelja pojavili su se učenici Andrijana Marija Bobičanec, Marta Polajković, Ema Šela, Dora Hutinec, Ema Šalamon, Karlo Beličanec, Bernarda Kinderić, Larisa Varga, Dolores Varga i Domagoj Posavi.

Nakon održane predstave učenici su posjetili novootvoreni multimedijalni centar, Ivaninu kuću bajki u kojoj su upoznali činjenice iz života naše najpoznatije spisateljice i njezine bajke te pogledali jednu predstavu zagrebačkog kazališta Smiješak na otvorenoj pozornici unutar Kaštela.

Svi punktovi na kojima su se održavale predstave, koncerti, radionice i slične aktivnosti imale su nazive iz bajki Ivane Brlić Mažuranić – Potjeh, Neva Nevičica, Stribor, Jagor, Regoč, Kosjenka i druge. Boravak dramske družine i pratitelja te čitava manifestacija u Ogulinu bila je vrlo ugodna i zanimljiva.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije