VIDEO Jupi! Gotovo je, počinju ljetni praznici

Danas, 14. lipnja u osnovnim i srednjim školama održao se zadnji dan nastave, a koji su učenici nestrpljivo iščekivali. Na ljetnim će praznicima provesti više od 2 i pol mjeseca, sve do 4. rujna, kada počinje nova nastavna godina, koja će trajati sve do 15. lipnja 2018. godine.

Maturanti srednjih škola s nastavom su završili 19. svibnja, a danas su za ovu nastavnu godinu svoje ‘odradili’ i ostali učenici. Maturanti trenutno polažu ispite državne mature i pripremaju se za upise na fakultete ili traže posao, dok se osmaši polako mogu početi pripremati za upise u srednje škole.

Svi koji su tokom godine bili marljivi, lagodno će provesti ljetne praznike, dok će se oni manje odgovorni još neko vrijeme ‘družiti’ s knjigama. Točan broj učenika koji su negativno ocijenjeni i koji će morati na produžnu nastavu znat će se nakon školskih sjednica.

(Izvor: HRT; od 00:48 pogledajte video prilog o kraju nastavne godine iz OŠ Pribislavec)

Osmaši se se prijavljuju i upisuju u 1. razred srednje škole u školskoj godini 2017./2018. elektroničkim načinom preko mrežne stranice Nacionalnoga informacijskog sustava prijava i upisa u srednje škole (NISpuSŠ) www.upisi.hr, a na temelju natječaja za upis koji raspisuju i objavljuju škole.

Većina učenika koji su uspješno završili osnovnoškolsko obrazovanje već su se prijavili za upise u srednje škole u ljetnom roku, koji traje od 25. svibnja do 10. srpnja, a oni koji to nisu uspjeli, moći će se prijaviti u jesenskom roku, od 21. do 28 kolovoza.

Kandidati koji ne ostvare pravo upisa u ljetnome ili jesenskome upisnom roku, mogu se prijaviti za upis u naknadnom upisnom roku od od 4. do 8. rujna 2017. godine. U 1. razred srednjih škola ove se godine planira upisati 48.751 učenik u 2222 razredna odjela, piše glas-slavonije.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije