kreativnost na djelu

ODLIČNA IDEJA U vrtiću Pčelice mališani istraživali pokretni STEM zid

Suvremeno doba u kojem živimo obilježeno je nizom brzih promjena te se samim time mijenjaju zahtjevi spram vještina koje će sadašnjoj generaciji djece biti potrebne za rad i djelovanje u društvu općenito

Iako je u suštini svako dijete kreativno, na odgojitelju je da omogući djetetu poticajno prostorno-materijalno okruženje. Interaktivni STEM zidovi modularni su paneli koji omogućuju usvajanje STEM vještina kroz više područja razvoja.

Konstruiranjem mozaika s čavlićima, geometrijskim oblicima ili vijcima, izradom sustava kolotura pomoću lanaca i zupčanika, konstruiranjem kuglodroma djeca će razvijati logičko-matematičke vještine, finu motoriku, koordinaciju oko-ruka, maštu i kreativnost.

U suradnji s lokalnom zajednicom nabavljen je STEM panel, no kako trenutačno u Hrvatskoj nije moguće nabaviti pokretan STEM panel, kreativnošću odgojitelja i roditelja realiziran je pokretan STEM zid. Zahvaljujemo roditelju Tomici Višnjiću na realizaciji ideje i što je svojom kreativnošću upotpunio prostorno-materijalno okruženje u Dječjem vrtiću Pčelice Ivanovec koji djeluje kao područni odjel DV Cvrčak Čakovec.

Sreća, interes i znatiželja vidljiva su na dječjim licima, a igrom sa STEM pokretnim panelom kod djece se potiče divergentno mišljenje i logičko zaključivanje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije