'Say Hello to the World'

ČAKOVEC Djeca iz vrtića ‘Cvrčak’ uz ‘Zoom’ platformu pričala s djecom iz Zagreba

Projekt Say Hello to the World putem istoimene aplikacije povezuje djecu diljem svijeta

Kroz raznolike aktivnosti iz programa „Pet prstiju“ djeca imaju mogućnost upoznati različite kulture i tradiciju, kako svoju tako i kulturu i tradiciju partnera s kojima su povezani na platformi. Kroz dječju primarnu aktivnost, igru, djeca sama stvaraju brojne prilike za istraživanje svijeta u kojem žive.

Pri tome razvijaju nacionalnu i građansku svijest, uče o sigurnom korištenju računala, otkrivaju multikulturalnost i senzibiliziraju se za različitost. Upravo taj senzibilitet ključan je faktor u prevladavanju predrasuda i stereotipa pojedinog društva u svrhu odgoja za toleranciju.

Komunikacijom putem „Say Hello“ aplikacije i Zoom platforme djeca skupine „Trešnjice“ DV Cvrčak Čakovec ostvarila su suradnju s djecom skupine „Paunovi“ DV „Mudre glavice „ iz Zagreba.

U tijeku su aktivnosti četvrtog prsta „Ja i moj grad“ za koje djeca pokazuju izuzetno velik interes koji rezultira njihovim ozbiljnim angažmanom u istraživačkom i doživljajnom segmentu. Pri upoznavanju grada Čakovca i njegovih znamenitosti osim odgojitelja i roditelja, konzultiramo se s građanima koji obnašaju posebne dužnosti u našem gradu.

U petak, 8.3.2024. godine posjetili smo ured Zrinske garde Čakovec. Ondje nas je pričekao gardist Mladen koji je na djeci primjeren, zanimljiv i duhovit način ispričao nešto više i Zrinskima, gardi i naravno Pozoju koji „pod gradom spi“. Legenda o zmaju Pozoju nezaobilazna je tema koja uvijek zaokuplja najveću pažnju djece.

No, kod gardista Mladena djeca su pokazala velik interes za grbove, zastave, topove i sablju s kojima su bila upoznata. Hvala Zrinskoj gardi na gostoprimstvu i nesebičnom dijeljenju djelića povijesti s najmlađima. Jer, da bismo mogli razumjeti i upoznavati druge, važno je znati tko smo mi i odakle dolazimo.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije