BESPLATNE RADIONICE

FINANCIRANO OD STRANE MINISTARSTVA Besplatne STEM radionice – „STEM Hero“ i „Budi IN(formatičar)!“

Udruge Mladi informatički stručnjaci (MIS) i Međimurski informatički klub (MIK) Čakovec organiziraju niz BESPLATNIH radionica kroz projekte „Budi IN(formatičar)!“ i „STEM Hero“ financirane od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske.

Udruge Mladi informatički stručnjaci (MIS) i Međimurski informatički klub (MIK) Čakovec organiziraju niz BESPLATNIH radionica kroz projekte „Budi IN(formatičar)!“ i „STEM Hero“ financirane od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske.

Jeste li spremni za učenje, zabavu i istraživanje?

Zaronite s nama u svijet STEM-a! Više informacija o radionicama potražite u nastavku.

Radionice će se održavati u prostorijama Tehnološko-inovacijskog centra (TICM) Čakovec (Bana Josipa Jelačića 22/B) i Razvojno-edukacijskog centra za metalsku industriju – Metalska jezgra Čakovec (Bana Josipa Jelačića 22/D).

PRIJAVA KANDIDATA TRAJE DO 19.2.2024., ODNOSNO DO POPUNJENJA SLOBODNIH MJESTA. ZA SVAKU SKUPINU PREDVIĐENO JE DO 15 POLAZNIKA.

Prijavi se OVDJE

Dodatna doza fizike

Radionica je namijenjena učenicima koji žele produbiti svoje razumijevanje fizikalnih koncepata. Naglasak je na razvoju znatiželje, sposobnosti opažanja i eksperimentiranja.
Više informacija i termini održavanja: https://mik.hr/stem-centar-2023-2024/dodatna-doza-fizike/.

YouTik

Radionica omogućuje polaznicima sveobuhvatnu priliku za usvajanje vještina potrebnih za stvaranje video sadržaja. Polaznici će naučiti ključne aspekte video produkcije i snimanja kvalitetnih videozapisa, tehnike snimanja, kao i osnove uređivanja videozapisa.
Više informacija i termini održavanja: https://mik.hr/stem-centar-2023-2024/youtik-video-make/.

Kemijam!

Dobro došli u čarobni svijet kemije, mjesto gdje se svaka kapljica pretvara u magiju, a svaka reakcija stvara čarobne priče! Zamišljajte laboratorij kao svoj osobni prostor u Hogwartsu, a sebe kao istraživača čarobnjačkih tajni. Spojite svoje kemijske štapiće, prenesite svoje tikvice s eliksirima i spremite se za najuzbudljivije radionice ikad! Naša škola čarobne kemije očekuje vas s otvorenim naručjem, a vrata laboratorija kriju tajne koje će vas oduševiti. Svi vi budući čarobnjaci iz Harryja Pottera, dobro došli istraživati, učiti i stvarati čuda na našim radionicama.
Više informacija i termini održavanja: https://mik.hr/tecajevi-2023-2024/kemija-zivota/.

MetaloDrvo Kreativci

Dinamična radionica namijenjena djeci koja su zainteresirana za obradu materijala i izradu predmeta od drva i metala. Ova interaktivna radionica pruža djeci priliku da istraže svoju kreativnost, razviju vještine u radu s materijalima i potaknu inženjersko razmišljanje.
Više informacija i termini održavanja: https://mik.hr/metalodrvo-kreativci-2/.

Preko STEM-a do cilja

Dragi učenici pozivamo vas da se pridružite našoj STEM radionici koja će pružiti jedinstvenu priliku za stvaranje nečeg novog – izradi funkcionalnog teleskopa. Ako imate vještine u nečem od navedenog: modelarstvo, 3D dizajn i 3D ispis, elektronika, robotika, programiranje, fizika, matematika, umjetnost, web,… trebamo vas. Ova radionica je pravo mjesto gdje će i vaš mali doprinos pridonijeti konačnom cilju. Donosi nova iskustva, potiče timski rad i kreativnost, a sve kroz igru i u skladu s mogućnostima.
Više informacija i termini održavanja: https://mik.hr/stem-centar-2023-2024/preko-stema-do-cilja/.

Ne propustite priliku da istražujete, učite i inspirirate se našim besplatnim STEM radionicama. Vidimo se tamo!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije