kreativni radovi

ČINITI DOBRA DJELA Ručni radovi preloških umirovljenica obradovali pacijente na odjelu pedijatrije

Povodom svjetskog dana činjenja dobrih djela, malim koracima radimo dobra djela

U Prelogu svaka srijeda nosi poseban sjaj. To je dan kada se sedam aktivnih članica Udruge umirovljenika okuplja kako bi razvijale svoju kreativnost i izrađivale ručne radove pod vodstvom neumornog duha, gospođe Olge Hoblaj. Njihovo zajedničko okupljanje nije samo vrijeme provedeno u umjetničkom stvaranju, već i prilika za međusobno druženje i podršku.

Od početnih koraka u izradi jednostavnih radova do sve složenijih dizajna, članice ove radionice su svjesne važnosti zajedništva i kreativnog izražavanja. Svaka od njih donosi svoj vlastiti pečat u radionicu, doprinoseći raznolikosti i bogatstvu ideja.

Povodom akcije naziva “Činiti dobra djela”, ove vrijedne dame organizirale su posebnu aktivnost u suradnji s Odjelom pedijatrije Županijske bolnice Čakovec i ravnateljom Igorom Šegovićem te pripremile posebne paketiće za male pacijente.

Male riznice radosti

Ručno izrađene mazilice i plišane igračke, zajedno s voćem, čine ih ne samo darom, već i simbolom pažnje i podrške za djecu koja se bore s bolešću.

– Danas, s ponosom i radošću predajemo ove posebne paketiće djeci na Odjelu pedijatrije. Imena ovih nevjerojatnih žena su Ivanka Hranjec, Dubravka Ružman, Nina Pilaš, Milanka Krhač, Radojka Kramar i Franciska Horvat i vrijedi i ih zabilježiti, kazala nam je Olga Hoblaj.

Radove su crtali Una i Jona Šajnović, Kaja Katanec i djeca iz Dječjeg vrtića Fijolica Prelog sa svojim bakama i djedovima.

Kroz svoj rad i geste poput ove, Kreativne radionice Udruge umirovljenika Grada Preloga pokazuju da ljubav prema umjetnosti može biti i most prema dobroti i brizi za druge.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije