traže se kuhari!

BOLNICA I SŠ PRELOG Buduće kuhari upoznali s radom u bolničkoj kuhinji

Ravnatelj bolnice Igor Šegović navodi da je jedan od važnih ciljeva Uprave Županijske bolnice Čakovec i kadrovsko planiranje

U nekim područjima postoji deficit kadrova. Vlada je povećanjem plaća napravila veliki korak prema zadržavanju nezdravstvenog kadra. Međutim plaće nekih nezdravstvenih kadrova su i dalje veće u privatnom sektoru ili u sezoni.

-Da bismo učenicima budućim kuharima približili rad u bolničkog kuhinji posjetili smo Srednju školu Prelog.

Nakon razgovora sa ravnateljem Tomislavom Gregurom, posjetili smo razred maturanata kuhara (3. razred kuhari). Lijepo su nas dočekali, ispekli klipiće za doček. Naše su djelatnice gđa Monika Vidović, mag. Božena Škvorc i mag. Valerija Korent predstavile našu kuhinju, način rada, standarde koje imamo i jela koja pripremamo prema Standardu prehrane bolesnika u bolnicama.- kažu iz bolnice.

-Voditeljica prehrane u bolnici gđa Monika Vidović je izradila prezentaciju sa slikama i prostora, djelatnika ali i jela koja pripremamo za pacijente. Pokazali smo da i mi pripremamo jela koja jako lijepo izgledaju i da se mogu mjeriti sa a la carte jelima iz restorana.- nastavljaju.

Posao kuhara u bolničkoj kuhinji može biti jako zanimljiv i dinamičan, a i radno vrijeme je super (nema noćnoga rada), a vladaju odlični prijateljski odnosi.

Svrha posjeta je bila motivirati mlade buduće kuhare da se zaposle u kuhinji Županijske bolnice Čakovec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije