Josip Šegović: Vladimir Domjanić u radijskoj emisiji iznio niz neistina

U plaćenoj radijskoj emisiji na Radio Studio M, aktualni načelnik i kandidat za načelnika Općine Mala Subotica Vladimir Domjanić, večer prije početka predizborne šutnje iznio je osvrt na protekli rad te rekao svoje viđenje njegovog daljnjeg djelovanja.

Kandidat za načelnika Općine Mala Subotica Josip Šegović, kako nije mogao reagirati preko telefonskih linija, koje nisu bile otvorene za pozive mještana i reakcije na njegove izjave, ovim putem se obraća čitateljima te reagira na niz neutemeljnih tvrdnji Domjanića.

Lako je hvaliti se tuđim zaslugama. Dom kulture u Maloj Subotici i opremanje infrastrukture u Zoni poduzetništva investicije su i projekti za koje Domjanić nema nikakve zasluge. U početku je kao vijećnik bio protiv njih, kao što je protiv uređenja središta naselja jer ugrožava njegov privatni interes – istaknuo je Šegović.

Za dovršetak izgradnje infrastrukture u Zoni poduzetništva ostavio sam nakon svog mandata potpisane ugovore i na žiro računu 6,5 milijuna kuna u plusu. Te godine bilo je osigurano još 1,5 milijuna kuna na nadležnom ministarstvu koje su ostala neiskorištena načelnikovom neaktivnošću, rekao nam je Šegović.

Domjanić je u radijskoj emisiji iznio kako je Josip Šegović kao načelnik primao za troškoe plaće godišnje 180 tisuća kuna, što je generirano kroz četiri godine mandata iznosilo preko 700 tisuća kuna. To bi značilo da je Šegović kao načelnik imao 15.000 kuna bruto plaću, što je naravno, daleko od istine.

Ta izjava od Domjanića je totalno neistinita i prelazi u rubriku “laž”. Moja tadašnja plaća bila je u razini plaće njegove novo zaposlene tajnice Općine. Troškove za zaposlene Domjanić nije smanjio, naprotiv, oni su povećani. Oni koštaju Općinu 150 tisuća kuna godišnje više, a Vladimir Domjanić planira još nova zapošljavanja. Nas je prije četiri godine bilo troje zaposlenih, ali smo, sada mogu reći, mi tada napravili puno više nego sada svi zajedno – izjavio je Šegović.

Iako je Proračun Općine Mala Subotica u vremenskom periodu od 4 godine prepolovljen, rashodi za zaposlene su se povećali, unatoč tome što je dano predizborno obećanje od strane Vladimira Domjanića kako on kao načelnik neće primati plaću i da će na taj način Općini kroz svoj mandat uštedjeti 100 tisuća kuna godišnje (400 tisuća kuna) – a danas je izjavio 180 tisuća kuna godišnje i 700 tisuća kroz mandat. Nije se uštedjelo na tome djelu. Troškovi za zaposlene 2008. godine iznosili su 317 tisuća kuna, a u 2012. godini 450 tisuća kuna. Uz načelnika, zaposleni su ljudi u administraciji. Povećava se broj zaspolenih na Općini, a pitanje je koliko nam doprinose. To je sve činjenično i prema dostupnim podacima.

Groblja nikada nisu bila lošije uređena nego sada, a kupuju se kosilice, troši se više na gorivo i troškovi se stalno povećavaju – rekao je Šegović.

Načelnik bi trebao priznati da je izdvajanje naselja Štefanec njegov osobni poraz. Obećao je da se to neće dogoditi i na sjednici Općinskog vijeća sam uvjerao vijećnike u to, a nije učinio ništa po tom pitanju. Izgubili smo teritorij, ljude i sredstva u našem općinskom proračunu, a on i njegovi koalicijski partneri koji su na vlasti u tome su mu pomogli. Za naše vrijeme to se nije dogodilo.

Šegović se na kraju zapitao zašto se načelnik bojao da ta radio emisija bude otvorena za slušatelje? – Očito se boji istine i reakcije mještana na njegove izjave.

Najnovije