Josip Šegović odgovara na tri pitanja koja su postavili mještani

U sklopu akcije Međimurskih novina, koja traje posljednjih mjesec dana “Za koga?”, Međimurske novine pozvale su građane da im govore o problemima kojima bi se trebali pozabaviti njihovi načelnici i gradonačelnici.

Obradili su komentare i upite čitatelja te ih saželi u tri pitanja koja obuhvaćaju najčešće probleme u pojedinim gradovima i općinama. U ovom broju Međimurskih novina napravili su prilog “Potencijalni lideri međimurske politike”, u kojem kandidati za čelnike lokalne samouprave daju kratke odgovore na tri pitanja koja ponajviše muče građane, kako bi građani bili upoznati sa sposobnostima kandidata u rješavanju njihovih problema.

Odgovore kandidata koji su pokazali interes da se uključe u njihovu akciju možete pročitati ovaj petak u Međimurskim novinama. Nažalost, u prilogu im se potkrala i jedna tehnička greška, jer nema odgovora na pitanja kandidata za načelnika Općine Mala Subotica Josipa Šegovića koalicije HDZ-HSS-MS. Na predviđenom mjestu za njegove odgovore greškom su se stvorili odgovori kandidata iz Murskog Središća, pa odgovore i razmišljanja Šegovića donosimo u suradnji s Međimurskim novinama ovim putem.

Što ćete poduzeti da se pokrene projekt uređenja centra Male Subotice?

– Uređenje središta naselja općine jedan je od prioriteta kapitalnih ulaganja u narednom razdoblju. Što je hitnije, taj projekt treba kandidirati na određena ministarstva, te nakon odobrenih sredstava krenuti u realizaciju istog. Žao mi je što to do sad nije učinjeno, iako su postojali svi preduvjeti za to.

S obzirom da je izgrađena biciklistička staza Čakovec – Štefanec, odnosno da postoji ista kroz Malu Suboticu i Palovec, kakav je Vaš stav o nastavku biciklističke staze od Štefanca do Male Subotice i kako istu realizirati?

– Kao načelnik u prijašnjim mandatima poticao sam izgradnju pješačko – biciklističkih staza, što ću i nastaviti ako postanem sada načelnikom. Izdradnja spomenute staze sigurno je prijeko potrebna, s obzirom na to da se u međuvremenu naselje Štefanec odvojilo od općine Mala Subotica, te će ta dionica pripasti Gradu Čakovcu. Potrebno je u suradnji s njima i Državnim cestama pokrenuti izgradnju te staze.

Građani Držimurec – Strelca žale se na prekapacitiranost ceste kroz njihovo naselje kad je u pitanju prolaz teških kamiona. Što ćete poduzeti da se riješi taj problem?

– Zalagat ću se da se ispoštuje dogovor s tvrtkom Pavlic da se taj promet preusmjeri na izlaz prema naselju Turčišće. Zahtijevat ću veću angažiranost prometne policije jer se mora sprijećiti ugroženost stanovnika (a posebno djece) i naselja Držimurec – Strelec, ali i mještana Palovca i Male Subotice, kuda se nastavlja taj promet.

Nakon Svetog Križa, Držimurec – Strelca i Palovca, u četvrtak je održano predstavljanje programa i u Maloj Subotici u Domu kulture. Mještanima Male Subotice predstavili su se kandidat za načelnika Općine Mala Subotica Josip Šegović i kandidatkinja za zamjenicu Vesna Halić, dok je nositelj liste za Općinsko vijeće Mladen Križaić predstavio trinaestero kandidata

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije