Zašto gradonačelnici i načelnici ponovno zaslužuju vaš glas?

Stigli smo i do kraja serijala Gradonačelnici i načelnici odgovaraju. Portal eMedjimujre.hr postavio je svim gradonačelnicima i načelnicima u Međimurskoj županiji pet identičnih pitanja. Odgovore nam je poslalo njih 15.

U ponedjeljak ste imali prilike pročitati kako su se nosili s ekonomskom krizom u svom četverogodišnjem mandatu, u utorak da li su ispunili predizborna obećanja, u srijedu smo ih pitali što smatraju najvećim uspjehom, odnosno neuspjehom, a u četvrtak nas je zanimalo koliko je važna politika u manjim sredinama, a koliko zajedništvo za napredak nekog mjesta.

Posljednje pitanje glasi: Nabrojite tri razloga zašto bi birači trebali ponovno dati glas Vama ili Vašim stranačkim kolegama ili koaliciji?


Vladimir Novak (HNS), načelnik Općine Šenkovec

“Prvo i osnovno, održali smo riječ i ispunili sve što smo obećali. Nismo strančarili, nismo politizirali, radili smo za dobrobit mjesta, radili smo za Šenkovec. Izrazito smo mnogo novaca “dovukli” iz vana, tj. iz raznoraznim ministarstava i javnih poduzeća te time pokazali da se može kada se hoće. Drugo, pokazali smo kako se uspješno može prevladati i kriza ukoliko načelnik ima viziju (i naravno ako je načelnik dobro organiziran) te naravno uz kvalitetne ljude i kvalitetan plan.

Pokazali smo da mi to možemo i znamo kako. Iza nas su djela, a ona uvijek govore puno više od bilo kakvih riječi. Treće, uvijek smo bili iskreni prema ljudima. Primili smo svakog mještana koje je tražio sastanak i dali smo sve od sebe da riješimo svaki problem koji se našao pred nama, nekad s potpunim uspjehom nekada i nismo uspjeli ništa riješiti. Ali je bitno da su naši ljudi uvijek znali na čemu su i koji su im daljnje opcije u pogledu njihovih potreba i problema.”


Stanislav Rebernik (SDP), načelnik Općine Štrigova

“Zbog odgovornosti, korektnosti, transparentnosti i ozbiljnosti u radu što nam svi priznaju; zbog toga što smo dokazali da nam naši osobni interesi nisu bitni o čemu svjedoči činjenica da smo za stipendiranje studenata izdvojili oko 400.000,00 kuna odričući se u cijelosti svojih naknada; što je Općina ispunjavala redovito sve svoje obaveze, predano  brinula o zadovoljavanju svakodnevnih potreba svojih mještana te omogućila nadgradnju prema realnim mogućnostima.”


Josip Dobranić (HSLS), gradonačelnik Grada Mursko Središće

“Prvo jer da smo ispunili predizborni plan i program. Kao drugo – časno i pošteno smo izvršili sve svoje zadatke koji su bili pred nama, a treće – želimo da se Grad i dalje razvija takvim tempom kao što se razvijao i dosada za vrijeme našeg mandata, usprkos recesiji i nedostatku financijskih sredstava.”


Franjo Makovec (HSLS), načelnik Općine Sveti Martin na Muri

“1. Zbog dosada ostvarenih rezultata. 2. Zbog činjenice da u tom mandatu želimo iskreno prenijeti svoja iskustva na mladu nadolazeću generaciju. 3. Ova koalicija garantira kontinuiran i siguran napredak.”


Franjo Kovačić (HDZ), načelnik Općine Gornji Mihaljevec

“Zato što imamo konkretan, kvalitetan i realan program razvoja Općine Gornji Mihaljevec, zato što imamo kvalitetne ljude koji to mogu provesti i zato što imamo kontinuitet.”            


Josip Grivec (HSLS), načelnik Općine Donji Vidovec

“Zbog toga što smo mi, kandidati za vijećničke i izvršne funkcije složni, djelujemo u duhu zajedništva te bez stranačkih i osobnih interesa.”


Branko Šalamon (SDP), gradonačelnik Grada Čakovca

“Koalicija kojoj pripadam prisutna je u Čakovcu svih 20 godina u JLS. Razvoj Grada je vidljiv na svakom koraku i u nadležnosti lokalne samouprave, ali i u nadstandardu, o kojem druge sredine mogu samo maštati.”


Franjo Bukal (HNS), načelnik Općine Orehovica

“Jednostavno: 1. Poštenje, 2. Dosljednost i 3. Transparentnost – tri razloga koja su mještani Općine Orehovica prepoznali u općinskom vodstvu unatrag 12 godina.”


Marijan Varga (HNS), načelnik Općine Donja Dubrava

“Naša opcija HNS-a i SDP-a i puno dobrih i poštenih Dobravčica i Dobravčana koji nisu uključeni u političke opcije do sada su znali voditi u 3 mandata Dobravu vrlo uspješno, sada jedini istinski: 1. želimo dati sebe za Dobravu, 2. mi poslove znamo i 3. mi potrebne poslove možemo odraditi.” 


Ljubomir Grgec (SDP), načelnik Općine Kotoriba

“1. Jer dajem realna obećanja što je vidljivo iz mojega četverogodišnjeg mandata. 2. Što želim u narednom razdoblju završiti započete projekte i staru osnovnu školu staviti u funkciju za dobrobit svih budućih korisnika. 3. Ja sam samo Kotoripčan i navek bum Kotoripčan.


Dean Hunjadi (SDP), načelnik Općine Sveta Marija

“Odgovornost, poštenje i odlučnost.”


Anđelko Nagrajsalović (SDP), načelnik Općine Sveti Juraj na Bregu

“Imamo uredno posložene projekte i planove, među kojima su svakako najveći projekt za gradnju kanalizacijskog sustava općine. U postupku je izmjena i dopuna prostornog plana, pristupili smo u LAG-u “Međimurski doli i bregi”, izrađuje se novi projekt ukupnog razvoja s bazom projekata, unaprijeđena je turistička ponuda.

Proteklih godina nisam se nagledao previše dobrog u Općini, ali mislim da smo promijenili smjer, uspjeli ostvariti pozitivne pomake. Želimo učvrstiti taj trend u Općini Sveti Juraj na Bregu jer je Općina atraktivna i perspektivna po mnogočemu.”


Mario Moharić (SDP), načelnik Općine Goričan

“Goričan se razvija brže i bolje nego prijašnjih godina. Goričan je danas općina u kojoj roditelji za dječji vrtić plaćaju najmanju cijenu u Međimurju, općina koja jedina u Međimurju u potpunosti financira školsku kuhinju za sve učenike, općina koja više od 10% svojeg proračuna izdvaja za socijalna davanja ili oko 500.000,00 kuna godišnje, a to znači da nam je čovjek ispred svega i uz sve to uređuje i oprema pet parkova sa dječjim igralima, u općinu dovodi drugi liječnički tim u potpuno obnovljenu zdravstvenu ambulantu, rekonstruira i obnavlja zgradu društvenog doma za 2,2 milijuna kuna, u potpunosti obnavlja sportske objekte i konačno gradi školsku sportsku dvoranu.”


Dragutin Glavina (HNS), gradonačelnik Grada Preloga

“Mnogi naši građani smatraju da posao gradonačelnika obavljam kvalitetno i na njihovo zadovoljstvo. Naš Grad je u tom vremenu doživio jedan razvoj kojim je značajno podignuta razina komunalnog i društvenog standarda. Zapravo dobio je i dobiva vizuru malog gradića.  Kao što sam rekao za to smo dobili i visoka priznanja. 

Smatram da mi moj dosadašnji rad daje za pravo, možda i obvezu da se kandidiram za ovaj odgovoran i častan posao i u narednom mandatu. A ima dosta otvorenih i važnih projekata koji su započeti ili u fazi donošenja te bi bilo dobro da nastavim s njihovom realizacijom.”


Zvonimir Taradi (HNS), načelnik Općine Belica

“Razlog zašto bi građani trebali podržati kandidaturu mene, moje zamjenice te liste je: 1.Rad, 2. Rad, 3. Rad bez filozofiranja i politikantstva.”

U nedjelju su lokalni izbori. Većina gradonačelnika i načelnika ponovno će krenuti u osvajanje novog mandata, a birači će reći svoje. Svima koji su sudjelovali u našem serijalu Gradonačelnici i načelnici odgovaraju najsrdačnije zahvaljujemo i želimo im što bolje izborne rezultate.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije