Goričan dobiva dvoranu i pomažemo mještanima kod legalizacije!

Goričan dobiva dvoranu i pomažemo mještanima kod legalizacije!

Općinsko vijeće Općine Goričan na svojoj posljednjoj sjednici donijelo je dvije važne odluke za svoje mještane. Predsjednik Općinskog vijeća Robert Katanec u telefonskom razgovoru za naš portal rekao je da je Općina odlučila izaći ususret mještanima oko troškova legalizacije objekata.

Prema toj odluci svi koji do 30. lipnja pokrenu postupak legalizacije pomoćne građevine, štagljeva i garaža za poljoprivredu bit ćeoslobođeni plaćanja komunalne naknade, dok će kod legalizacije stambenih objekata platiti samo 50 posto iznosa ako plate odjednom. Ukoliko se odluče platiti u ratama morat će platiti cijeli iznos komunalnog doprinosa, rekao je Katanec.

Goričanci plaćaju komunalni doprinos u visini 20 kuna za kubni metar. Slučaj u Goričanu je prvi u Međimurju gdje se neka općina na ovaj način odrekla svojih prihoda kako bi pomogla mještanima.

U travnju kreće izgradnja sportske dvorane

Druga odluka odnosi se na početak izgradnje sportske dvorane. – Nakon dugogodišnje nesloge i bezuspješnih pokušaja, konačno će u Goričanu početi izgradnja sportske dvorane. Slijedi postupak javne nabave, a početak gradnje temelja predviđen je za početak mjeseca travnja.

Za prvu fazu radova 500 tisuća kuna osigurala je Međimurska županija, dok će 200 tisuća izdvojiti Općina Goričan. Ovo je veliki korak prema toliko očekivanoj dvorani, rekao nam je R. Katanec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije