LOKALNI IZBORI: Mnogi još šute i špekuliraju

LOKALNI IZBORI: Mnogi još šute i špekuliraju

Da nas za nešto više od dva mjeseca očekuju lokalni izbori, u posljednje vrijeme vidljivo je iz svakodnevne političke komunikacije kao i kroz teme brojnih razgovora među mještanima četiri najistočnije općine Međimurja u kojima se već naveliko nagađa tko će se kandidirati i tko bi mogao pobijediti.

Neki su otkrili svoje adute, dok većina šuti i špekulira. U Općini Sveta Marija jasno je da aktualni načelnik Dean Hunjadi neće biti kandidat za načelnika jer navodno na izbore ide kao zamjenik župana uz Ivicu Perhoča. Dva imena  se najčešće spominju kao mogući kandidati za izvršnu vlast u toj sredini. Radi se o sadašnjim županijskim vijećnicima Đurđici Slamek (HSS) i Željku Pavlicu (MDS). Zasada se službeno nisu očitovali o tome.

U Donjem Vidovcu, već prema običaju, sve jednoglasno. Sve stranke bi prema pričanjima  podršku za načelnika dale dugogodišnjem načelniku Josipu Grivcu (HSLS). Međutim, Grivec se još nije odlučio o kandidaturi jer je stranci prema dogovoru ponuđeno mjesto dožupana uz Matiju Posavca iz HNS-a. Kao mogući nasljednici (ako se Grivec odluči kandidirati na županijskom nivou, spominju se neki mladi ljudi, a špekuliraju i oni sa političkim stažem.

Na kotoripskoj političkoj sceni dolaze neki novi ljudi. Ivan Kos i Nikola Knez kandidati su HDZ-a, samo još nije poznato koji će od njih dvojice biti kandidat za načelnika. Aktualni načelnik Ljubomir Grgec (SDP) bi, bez obzira na trenutnu situaciju u kotoripskom SDP-u i ostavke čelnih ljudi, trebao biti njihov kandidat na svibanjskim izborima. Najvjerojatnije će mu podršku uz SDP u tome dati HSU, HNS i HSS.

Najzanimljivije će biti u Općini Donja Dubrava. Tamo je načelnik Marijan Varga (HNS) javno obznanio da se više neće kandidIrati. Stranka će imati svog kandidata, a najčešće spominjano ime je Vladimir Čituš. Mario Mikulan iz Hrvatskih laburista već je službeno objavio svoju kandidaturu, a kao treći mogući kandidat navodi se Dražen Miser iz HDZ-a.

Treba napomenuti da su ovo samo nagađanja i pričekati službene objave. Možda netko sasvim drugi bude istaknut kao kandidat za načelnika, odnosno načelnicu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije