REZULTATI Prve izjave pobjednika – Moharića, Varge, Škvorca i Hajdarovića

Nešto manje od 4500 biračkih mjesta otvoreno je danas ujutro a na kojima se biralo župane, gradonačelnike i načelnike u osam županija, 54 grada, 102 općine i Gradu Zagrebu koji ima status grada-županije. Birališta su zatvorena u 19 sati.

>>> NESLUŽBENO Moharić, Varga, Škvorc i Hajdarović izabrani za načelnike

U Međimurskoj županija drugi krug izbora održao se u četiri općine – Goričanu, Maloj Subotici, Podturnu i Donjoj Dubravi. U Goričanu su drugi krug izborili Mario Moharić (SDP) i Emanuel Varošanec (HNS), u Donjoj Dubravi Marijan Varga (HNS) i Dražen Miser (HDZ), u Podturnu su mještani birali između Mladena Božića (HDZ) i nezavisnog Perice Hajdarovića, a u Maloj Subotici između nezavisnog Valentina Škvorca i Vladimira Mihalica (HNS).

Pravo glasa u spomenute četiri općine ima 11.435 građana. DIP je objavio rezultate glasovanja birača, a u svim je općinama obrađeno 100 posto biračkih mjesta. Prema privremenim rezultatima novi-stari načelnik općine Goričan je Mario Moharić. On je dobio 819 glasova (54,64 posto), a njegov protukandidat Emanuel Varošanec 664 (44,30 posto). Na birališta je izašlo 1.499 građna, odnosno 61,71 posto.

– Zahvaljujem svim biračima, posebice oni koji su svoj glas dali meni. Obećajem da ih neću iznevjeriti jer pred nama su veliki planovi koje ćemo realizirati u naredne četiri godine – rekao nam je Mario Moharić.

Napeto do samog kraja bilo je u općini Donja Dubrava. Na izbore je izašlo 60,28 posto građana (1.058). Za načelnika je, nakon pauze od jednog madata, ponovno izabran Marijan Varga koji je dobio 57 glasova više od Dražena Misera (547-490). U postocima to je 51,70 za Vargu i 46,31 za Misera.

– Zahvaljujem svima koji su izašli na izbore. Svim Dobravčicama i Dobravčanima, bez obzira na političke tenzije koje je druga strana provodila, poručujem da od sutra više nema političkih boja u Donjoj Dubravi. Svaka ideja, svaki prijedlog bilo koje opcije će se uvažavati jer građani moraju biti iznad politike. Takvu politiku želim provoditi u svom mandatu – poručio je Marijan Varga.

U Maloj Subotici bio je najmanji odaziv – glasovalo je 1.325 građana, odnosno 34,86 posto. Za prvog čovjeka općine Mala Subotica za naredne četiri godine izabran je Valentino Škvorc. On je dobio 696 glasova, odnosno 52,53 posto, dok je njegov protukandidat Vladimir Mihalic osvojio 609 glasova, odnosno 45,96 posto.

– Hvala svima koji su prepoznali naš program i kvalitete. Kampanju smo odradili maksimalno korektno te se ovim putem zahvaljujem svima koji su izašli na glasanje – rekao nam je kratko Valentino Škvorc.

Perica Hajdarović izabran je za načelnika općine Podtruen. Tamo je na birališta izašlo 1.359 građana što je u postocima 39,37 posto. Hajdarović je dobio 55,33 posto (752 glasa), dok je Mladen Božić dobio 43,93 posto (597 glasova).

– Zahvalio bih se svima koji su me podržali danas na izborima, također hvala svim volonterima i ljudima koji su me prepoznali i stali iza mene i dali mi podršku. Od sutra počinjemo s radom u Općini Podturen za boljitak svih nas – rekao je Perica Hajdarović, nezavisni kandidat.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije