NESLUŽBENO Moharić, Varga, Škvorc i Hajdarović izabrani za načelnike

Nešto manje od 4500 biračkih mjesta otvoreno je danas ujutro a na kojima se biralo župane, gradonačelnike i načelnike u osam županija, 54 grada, 102 općine i Gradu Zagrebu koji ima status grada-županije. Birališta su zatvorena u 19 sati.

U Međimurskoj županija drugi krug izbora održao se u četiri općine – Goričanu, Maloj Subotici, Podturnu i Donjoj Dubravi. U Goričanu su drugi krug izborili Mario Moharić (SDP) i Emanuel Varošanec (HNS), u Donjoj Dubravi Marijan Varga (HNS) i Dražen Miser (HDZ), u Podturnu su mještani birali između Mladena Božića (HDZ) i nezavisnog Perice Hajdarovića, a u Maloj Subotici između nezavisnog Valentina Škvorca i Vladimira Mihalica (HNS).

Pravo glasa u spomenute četiri općine ima 11.435 građana, a do 16:30 sati izašlo je njih 3.695 što je 34,01 posto. Prema prvim neslužbenim rezultatima novi-stari načelnik općine Goričan je Mario Moharić. On je prema prvim neslužbbenim rezultatima dobio 818 glasova, a njegov protukandidat Emanuel Varošanec 664.

Napeto do samog kraja bilo je u općini Donja Dubrava. Za načelnika je, nakon pauze od jednog madata, ponovno izabran je Marijan Varga koji je dobio 57 glasova više od Dražena Misera (547-490). Nekoliko glasova odlučivalo je i u Maloj Subotici i Podturnu. Neslužbeno doznajemo da je za prvog čovjek općine Mala Subotica u naredne četiri godine izabran Valentino Škvorc, dok je u općini Podturen pobijedio Perica Hajdarović.

Ipak, treba pričekati službene rezultate jer par glasova može odlučiti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije