OPĆINA ŠTRIGOVA

USVOJENO IZVJEŠĆE KOMUNALNOG REDARA Treba ukloniti stablo ili slijedi batina?

Općinski vijećnici Štrigove usvojili su izvještaj svog agilnog komunalnog redara Stjepana Pozderca, a rasprava je bila - zanimljiva!

Pozderec brine kako bi se uredili zapušteni vinogradi, oranice, voćnjaci i okućnice, a naročito oni zaraženi zlatnom žuticom.

Izdana su brojna rješenja, a kad ne ide drugačije, nakon razgovora slijede kazne. Isto važi i za odbacivanje otpada u prirodu, a naročito nadzire način držanja pasa. Jednom tjedno surađuje i s policijom…

– Lijepim riječima postiže se mnogo više postiže. A kad ne ide drugačije slijedi ovršni postupak koji na kraju vlasnika košta tri puta više – kazao je.

No načelnik Stanislav Rebernik je otišao korak dalje. Ulogu redara smatra vrlo važnom u želji da se Štrigova turistički razvija. Čak razmišljaju o zapošljavanju još jednog redara.

– Velik je nered u zemljištima i sa psima. Ulaz u Štrigovu nam je očajan te bi u jednom dijelu trebalo postaviti ograde poput onih uz autoput. Redar to sve ne može sam, a s nekima razgovor ne pomaže. Njima ne treba mrkva nego batina, to jest kazna i ovrha – kazao je Rebernik.

Vijećnik Antun Zadravec složio se i ležerno iznio: “Treba počistiti drveće kraj ceste ili, kako je načelnik rekao, slijedi batina.”

– Da zaštitni pojas kroz šume trebao bi nam iznositi deset metara. To je jako teška tema, a tu je i ta naša konfiguracija terena – složio se redar Pozderec koji ipak nije spominjao batinu. Za njega je razgovor svetinja, ali kad treba pokreće postupke.

I predsjednik Vijeća Ivan Frlin je kazao kako bi ljudi trebali rušiti drveće uz prometnice.

– Neki ne žele ukloniti bukvu koja je tik do ceste, a onda očekuju asfalt. I kad ga dobiju, onda korijenje uništi novu cestu – kazao je Frlin.

*Preuzeto iz Lista Međimurje, br. 3598

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije