PRIBISLAVEC

DVORAC FEŠTETIĆ Kreće rekonstrukcija ovog važnog povijesnog objekta

Cilj je projekta da se poveća atraktivnost Općine Pribislavec kao turističke destinacije

Međimurska županija nositelj je projekta Rekonstrukcija i prenamjena dvorca Feštetić u interpretacijski centar. Projekt je prijavljen na javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava i na temelju Odluke o financiranju Ministarstva turizma i sporta od 28. ožujka 2024. odobrena su bespovratna sredstva u maksimalnom iznosu prihvatljivih troškova u visini 6.633.118,51 eura te se očekuje potpisivanje Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava.

Skupština Međimurske županije daje suglasnost županu Međimurske županije da potpiše Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt koji se financira iz mehanizma za oporavak i otpornost – za rekonstrukciju i prenamjenu Dvorca Feštetić u interpretacijski centar, te svu dokumentaciju potrebnu za realizaciju projekta što uključuje donošenje odluka o odabiru i sklapanje ugovora u postupcima javnih i jednostavnih nabava.

Projekt je odobren Odlukom o financiranju Ministarstva turizma i sporta od 28. ožujka 2024. u maksimalnom iznosu prihvatljivih troškova u visini od 6.633.118,51 eura. Cilj je projekta da se poveća atraktivnost Općine Pribislavec kao turističke destinacije, da se doprinese cjelogodišnjem turizmu i potakne razvoj održivih oblika turizma s naglaskom na međimursku autohtonu kuhinju i tradiciju.

Zelenim rješenjima koja će se koristiti u provedbi projekta promicat će se uključiv, pristupačan i održiv turizam sa smanjenim negativnim utjecajem na okoliš i klimu te koristiti suvremena digitalna i tehnološka prezentacijska rješenja koja će dvorac Feštetić pozicionirati kao održivu i jedinstvenu turističku destinaciju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije