Pogledajte dobitnike!

OPĆINSKO VIJEĆE DONJEG KRALJEVCA Poznati dobitnici općinskih priznanja

Vijećnici Općinskog vijeća U Donjem Kraljevcu održali su 21. sjednicu, a na kojoj je po prvi put prisustvovala i predsjednica novoosnovanog Savjeta mladih Općine Donji Kraljevec Glorija Srpak iz Palinovca

Raspravi po točkama dnevnog reda je prethodio aktualni sat. Vijećnicu Margaretu Zadravec je zanimalo zašto se iz općinskih sredstava plaća najam prostora koju koristi Udruga umirovljenika, a vlasnik tih prostorija je predsjednik Udruge.

– Ne radi li se tu možda o sukobu interese?, konstatirala je.

Načelnik Miljenko Horvat smatra da Općina nije u sukobu interesa jer se iz proračuna financira program koji je Udruga prijavila, a unutra se nalazila i stavka najam prostora.

– A jesu li Udruga i njezin predsjednik u sukobu interesa to morate pitati članstvo, a ne nas, kratak je bio načelnik.

Povukla su se i pitanja o brizi za starije i nemoćne ljude, do kada će biti raskopana ulica u Palih Boraca u Hodošanu, jesu li za prostorni plan odobrena sredstva te je li općinska komunalna služba nesposobna osposobiti barem jednog djelatnika za orezivanje drveća.

Načelnik je spremne odgovore imao i na ova pitanja.

– Sredstva za promjenu prostor plana su odobrena, Ulicu Palih Boraca u Hodošanu mora sanirati ŽUC, a komunalna služba nije nesposobna već je za orezivanje potrebna stručna osoba ili služba koja taj posao radi prema pravilima struke, odgovorio je Horvat.

Dobitnici općinskih priznanja

Vijeće je prihvatilo prijedloge kandidata za ovogodišnja priznanja Općine.

Grb Općine Donji Kraljevec primit će posthumno Marijan Blažeka za dugogodišnji rad na području vatrogastva te Mladen Čonka za dugogodišnji rad na području političkog i društvenog života.

Plaketu Općine primit će USR Sport za sve Općine Donji Kraljevec za 20 godina aktivnog djelovanja, Udruga mladih Palinovčan za 10 godina rada, STK Hodošan za 20 godina rada, Irena Čevizović za doprinos razvoju predškolskog odgoja. Đuro Novak za dugogodišnji rad na području vatrogastva, Dragica i Josip Cvetko za dugogodišnji rad na području kulturno-umjetničkog života, Ljiljana Zelenić te Ruža Špirk za djelovanje u području društvenog života Općine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije