OPĆINSKO VIJEĆE

OPĆINA NEDELIŠĆE Za nove projekte stiže solidan novac

Aktualni sat sjednice Općinskog vijeća Nedelišća pregledom projekata otvorio je načelnik Nikola Novak

Prvo je kazao kako je Općina dobila 20 tisuća eura za izradu urbanističkog plana uređenja Gospodarske zone Goričica. Stiglo je i 22 tisuće eura za proširenje igrališta dječjeg vrtića za potrebe jasličara. Za gradnju nadstrešnice na SRC-u Trate u Nedelišću stiže 300 tisuća eura, a za obnovu sportskog doma Trnovec 50 tisuća eura.

Za gradnju doma kulture Parag iz više izvora stiže preko 400 tisuća eura, a za potpunu energetsku obnovu doma kulture Macinec isto toliko. Još je prijavljena gradnja interpretacijskog centra Cekar i tržnice u Nedelišću, rekonstrukcija igrališta u Ulici Slavka Kolara u Nedelišću te biciklističke staze na starom nasipu u Pušćinama. Naravno, tu je i željeni centar kulture u Nedelišću koji je prijavljen 5. travnja.

Oporbeni vijećnik Mladen Posavec mu je čestitao, kazavši kako je ovo bilo ugodno čuti. Potom je pitao koga mještani mogu zvati kad, primjerice, na ulici ugledaju lešinu. Načelnik je prvo kazao kako Općina natječajem traži novog komunalnog redara. No broj redarstva je 095-6315-879 i uvijek je kod nekoga mobitel te će biti pozvan Bioinstitut.

Franjo Cimerman upozorio je kako često na istom mjestu u Nedelišću pucaju vodovodne cijevi. Načelnik kaže kako je ove godine planirana rekonstrukcija u Trnavskoj, Josipa Marčeca, Novoj, Novom naselju, Trgu republike i Livadarskoj, kao i dijelu Čakovečke ulice gdje je rađena staza.

Vijećnici su usvojili obračun proračuna za 2023. godinu iz koje je preneseno 19 tisuća eura viška. Franjo Cimerman pak je ovdje upozorio na velike porezne prihode koji stižu iz davanja poduzetnika na plaće radnika, kazavši kako su neki od najvećih u problemu i daju otkaze ili smanjuju plaće.

Mladen Posavec ukazao je na nesrazmjer prihoda od komunalne naknade i utrošenog na tom području. Načelnik se složio kako će biti potrebno “financijsko usklađenje” – vjerojatno poskupljenje boda!

Dana je suglasnost za prijavu na natječaj kojim će se tražiti novac za rekonstrukciju Ulice Josipa Marčeca u Nedelišću s oborinskom odvodnjom i javnom rasvjetom. Prihvaćen je prijenos prava vlasništva s NK Pušćina i DVD Trnovca na Općinu, na razdoblje od pet godina.

Sjednicu je u odsustvu predsjednika Hrvoja Kolmana vodio potpredsjednik Općinskog vijeća Radovan Balog.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije