održana sjednica

OPĆINSKO VIJEĆE DONJI VIDOVEC Povećanje plaća tetama tek kada dobiju sve podatke

Vijećnici Općinskog vijeća Donjeg Vidovca jučer su održali sjednicu na kojoj su raspravljali po devet točaka dnevnog reda

Osam točaka bile su takozvane zakonske formalnosti koje Vijeće mora potvrditi, a radi se o polugodišnjem izvješću o radu općinske načelnice, prihvaćanju izvještaja o radu komunalnog redara, izvještaja o gospodarenju otpadom na području Općine Donji Vidovec za 2023. godinu i slično.

Na sjednici je u dnevni red uvrštena i točka Odluka o traženju prethodne suglasnosti Vijeća za povećanje plaća i ostalih materijalnih prava zaposlenima u Dječjem vrtiću Klinčec, Područnom odjelu Donji Vidovec koja je i izazvala najviše rasprave.

No, prije same rasprave o traženom, predsjednica Vijeća Petra Podravec i načelnica Bojana Petrić upoznale su vijećnike da bi za donošenje, odnosno potvrđivanje ovakve odluke trebali imati rezultate rada s krajem 2023. kao i stanje s 29. veljačom te projekciju proračuna za cijelu ovu godinu.

– Ovi su nam podatci važni kako bismo znali iz kojih sredstava možemo povećanja financirati. Hoćemo li morati dizati ekonomsku cijenu ili ima prostora za financiranje plaća na računu vrtića, pojasnila je Podravec.

– Bili smo i na sastanku s tetama i djelatnicima u vrtiću. Tete, spremačica i kuharica su nezadovoljne jer su manje plaćene no njihove kolegice u Donjoj Dubravi i mi se u principu slažemo s povećanjem, no moramo imati financijski plan, dodaje.

Prema riječima načelnice, od ravnateljice DV Klinčec Dubravke Horvat su zatraženi svi ovi podatci međutim oni nisu do sjednice dostavljeni.

– Ako viška nema, zna se procedura. Upravno vijeće vrtića predlaže novu ekonomsku cijenu koju dostavljaju Općini i prema kojoj se stvara novo povećanje cijene vrtića iz kojeg će se tada financirati i plaće, rekla je načelnica Petrić.

Vijećnik Željko Dolenec nadovezao se na riječi načelnice i predsjednice Vijeća te rekao kako nije toliko važna prošla godina već projekcija ove godine i trenutno stanje.

– Za prošlu znamo, no moramo znati imamo li u ovoj godini mogućnosti za povećanje plaća prema sadašnjoj cijeni vrtića ili pak ako taj dio nije dovoljan, tada moramo znati može li općina povećati svoj dio sufinanciranja, konstatirao je.

Vijećnici su se usuglasili da neće odlučivati o povećanju plaća zaposlenicima vrtića dok ne stignu svi podatci, a kada stignu sazvat će hitnu sjednicu kako bi se izjasnili prema dostavljenim stanjima.

Stanja su poznata

Ipak, ravnateljica Horvat kaže da su svi financijski izvještaji objavljeni na internetskim stranicama vrtića, načelnici je dostavljeno devetomjesečno stanje računa, kao i usmena potvrda da prostora u vrtićkim sredstvima za povećanje plaća ima.

– Također, na stranicama vrtića je objavljen proračun za 2024. s projekcijama za 2025. i 2026. godinu u kojima je vidljivo da je spomenuto povećanje plaća odgajateljima te zaposlenicima vrtića uračunato bez da se zadire u sadašnju ekonomsku cijenu, kaže ravnateljica Dubravka Horvat.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije