općinsko vijeće

GORNJI MIHALJEVEC Općina će sama upravljati javnom rasvjetom

Sjednica Općinskog vijeća u Gornjem Mihaljevcu počela je aktualnim satom

Načelnik Goran Lovrec iznio je što se radilo od početka godine. Prvo je rekao kako u upravnom odjelu natječajem traže administrativnog referenta.

– Uređeni su šljunčani putevi nakon zime i još se šljunča, odmuljuju se jarci te se skida granje. U tijeku je servis javne rasvjete kojom će uskoro početi upravljati sama Općina. Na mrtvačnici je zamijenjena stolarije te se uređuju špalete. Isto je odrađeno i na društvenom domu u Dragoslavec Selu. Pripremamo projektnu dokumentaciju za uređenje nove ceste prema groblju koja će biti dvosmjerna. Desno od nove mrtvačnice u budućnosti ćemo urediti parkiralište. Nažalost nismo prošli na natječaju za gradnju drugog dijela ceste Bogdanovec – Gornja Dubrava. No dobili smo 30 tisuća eura za izradu prostornog plana nove generacije – “preletio” je mihalovskom farom načelnik Lovrec.

Vijećnik Željko Dvanajščak još je jednom pitao što je s pomoći stradalima u pomoru pčela. Odgovor je bio isti kao i prošli put – Općina ima spremnu pomoć, ali prvo čeka stav Međimurske županije.

Tijekom sjednice usvojen je godišnji izvještaj o izvršenju proračuna s brojnim popratnim dokumentima.

Odobreno je i potpisivanje sporazuma s Međimurskim vodama za gradnju zasebnog kanalizacijskog sustava u Bogdanovcu, uz određeno nezadovoljstvo troškovima koje su Međimurske vode prevalile na Općinu.
Također, na znanje je primljen i zahtjev Dječjeg vrtića Sovice za povećanje plaća – kako odgajateljice ne bi otišle u druge sredine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije