IVAN HAJDAROVIĆ Općina Dekanovec je usmjerena na realizaciju ‘projekta ljudi’

U utorak, 6. ožujka održana je četvrta sjednica Općinskog vijeća Općine Dekanovec. Na dnevnom redu našle su se odluke koje su vezane uz prošlogodišnji proračun kao što su program izgradnje objekakata i uređaja komunalne infrastrukture, program održavanja komunalne infrastrukture, program financiranja javnih potreba u kulturi i športu u 2017. godini i drugo.

Donijeta je i odluka o prihvaćanju Izvještaja o izvršenju Proračuna Općine Dekanovec za 2017.godinu. Ukupni prihodi i primici u 2017. godini ostvareni su u iznosu od 1.632.964,65 kuna, a rashodi i izdaci u iznosu od 1.936.395,96 kuna.

Načelnik Ivan Hajdarović vijećnicima je podnio izvješće o radu za zadnjih šest mjeseci prošle godine.

Borim se i nastojim postići kvalitetan, brži gospodarski i društveni razvoj Općine, povećati standard i kvalitetu osnovnog obrazovanja i predškolskog odgoja te osiguranje potreba stanovništva u oblasti brige o mladima, a posebice visokog školstva te socijalne skrbi, sporta i kulture.

Radio sam na uređenju prostora kroz urbanističko planiranje Općine vodeći računa o stvaranju boljih i uspostavi viših ekoloških standarda, izgradnji komunalne infrastrukture, podizanju kvalitete života u Općini i zadovoljavanju potreba građana. Osim kapitalnih investicija, općina je usmjerena na realizaciju ‘projekta ljudi’ – rekao je Hajdarović.

Tijekom 2017. godine izvršen je niz radnji potrebnih za redovito funkcioniranje općine, poboljšanje uvjeta življenja svih mještana kao i održavanja standarda uređenja naselja u što je uključeno i kandidiranje raznih projekata u nadležna ministarstva i EU fondove. Općina Dekanovec i nadalje izvršava sve svoje obveze bilo proizašle temeljem Zakona ili proizašle temeljem Odluka Općinskog vijeća ili potreba mještana.

– Shodno novoj Odluci Vlade o razvrstavanju jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave prema stupnju razvijenosti uvršteni smo u IV. skupinu jedinica lokalne samouprave koje se prema vrijednosti indeksa razvijenosti nalaze u prvoj četvrtini ispodprosječno rangiranih jedinica lokalne samouprave (potpomognuto područje).

Temeljem toga možemo planirati veće porezne prihode u općinski proračun te svesti financijsko poslovanje Općine Dekanovec u pozitivu sa većom i lakšom mogućnošću realiziranja daljnjih kapitalnih projekata te projekta ljudi – rekao je načelnik.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije