FOTO Čakovečki SDP obilježio Međunarodni dan žena

Već tradicionalno, čakovečka organizacija Socijaldemokratske partije obilježila je Međunarodni dan žena. U srijedu je u čakovečkom Centru za kulturu održana kazališna predstava “Kako ubiti suprugu bez suvišnih zašto”, kazališta KNAP iz Zagreba.

Predstava je bila besplatna, a uoči početka predsjednici gradskog i županijskog SDP-a Mario Medved i Mladen Novak dijelili su karanfile svim posjetiteljicama. Dvorana je bila ispunjena gotovo do posljednjeg mjesta, a među publikom su bili i lokalni stranački dužnosnici.

U četvrtak u prijepodnevnim satima, sugrađanke koje su se zatekle u središtu grada, uz čestitku dobile su i lončanicu. Njih su dijelili čakovečki gradonačelnik Stjepan Kovač i zamjenici gradonačelnika Mario Medved i Zoran Vidović, ovaj put u funkciji predsjednika i zamjenika predsjednika GO SDP-a Čakovca, odnosno predsjednika ŽO HSS-a Međimurja.

Sva trojica istaknula su da unatoč ogromnom napretku, žene u našem društvu još uvijek nisu u potpunosti ravnopravne. Ovaj dan ne smije biti samo prilika za prigodno čestitanje, već podstrek svima, a posebno nama u politici da žene u punoj mjeri učinimo ravnopravnima muškarcima.

Ženska prava su ljudska prava, a na žalost svjedočimo da još uvijek u našem društvu postoje tendencije da se uloga žene svede na onu tradicionalnu, unutar četiri zida. To je civilizacijski korak unazad te takva nastojanja treba prekinuti na samom početku.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije