HSLS MEĐIMURSKE ŽUPANIJE Koalicijama promovirati vrijednosti zajedništva

Pošto se zahuktavaju pregovori o stvaranju koalicija za predstojeće lokalne izbore, oglasio se preko svog predsjednika Josipa Grivca HSLS Međimurske županije.

‘U okviru priprema za lokalne izbore naša stranka je zauzela stav vezan uz pregovore za eventualno formiranje koalicije s drugim strankama. Uočljive su podjele društva po različitim osnovama te držimo da i političke stranke trebaju slati poruke nadilaženja podjela, a to znači da treba pokazivati mogućnost dogovora i suglasja, treba promovirati vrijednosti koje spajaju i koje su zajedničke’, istaknuo je Grivec i dodao kako će HSLS prilikom ulaska u moguće koalicije posebno voditi računa o kompatibilnosti programa te o viđenju načina upravljanja općinom, gradom ili županijom.

Naglasio je kako HSLS nikada nije i ne želi upotrebljavati termin vladati, oni žele samo suupravljati, žele potencirati promociju projekata, a ne promociju stranaka ili pojedinaca, razvoj svakog djela Međimurja nevezano o stranci koja je u nekoj sredini na vlasti.

‘Taj stav je osnovica za svaki razgovor vezan uz ulazak u moguće koalicije’, posebno je naglasio Grivec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije