VIJEĆNIK Stjepan Lisjak ‘minirao’ prijedlog za kojeg se zdušno zalagao

Vijećnica Općinskog vijeća Donje Dubrave Suzana Palavra iz redova Laburista je na 19. sjednici zatražila da se promjeni Odluka o komunalnom doprinosu. U obrazloženju uvrštenje točke na dnevni red sjednice ona je istaknula:

‘Smatram da se na 17. sjednici OV-a, kod donošenja Odluke o komunalnom doprinosu, nije bio dati na glasovanje i treći prijedlog, a to je da se komunalni doprinos za dogradnju i nadogradnju stambene građevine umjesto sadašnjih 13 kuna smanji na 1 kunu za prostorni metar stambene površine.’

U prilogu prijedlogu išla je i rasprava nezavisnog vijećnika Stjepana Lisjaka koji je rekao kako će prijedlog podržati. On je smatrao kako dogradnja, nadogradnja jamče ostanak mladih ljudi na svome gruntištu, u svojoj Dobravi.

Iznio je podatak kako je u posljednje vrijeme iz Donje Dubrave otišlo 62-je ljudi, a kada bi im Općina na ovaj način izašla u susret, napravila bi veliki iskorak u obnovi demografske slike mjesta, točnije sigurno je kako bi se neki od njih odlučili za ostanak. Dodao je kako 130.000 kuna, koliko je Općina lani na ime komunalnog doprinosa prihodovala, ne bi mnogo utjecalo na općinski proračun.

U provedenom glasovanju prijedlog nije dobio zeleno svijetlo. Pet vijećnika je bilo ZA, pet PROTIV. Zanimljivo je bilo glasovanje vijećnika Lisjaka jer je u konačnici bio suzdržan, a da bi izrijekom na početku rasprave rekao: – Ja ću podržati ovaj prijedlog! Ovime je ‘minirao’ izglasavanje prijedloga za koji se je zdušno borio. Komentar? Suvišan.

Ovaj prijedlog izazvao je načelnika Dražena Misera (HDZ) čiju ćemo raspravu prenijeti prvom prigodom.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije