Kreditno zaduženje Općine Nedelišće za opremanje gospodarske zone i kanalizaciju

Na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća Općine Nedelišće jednoglasno je prihvaćena Odluka o zaduženju Općine Nedelišće, i to dugoročnim kreditnim iznosom od 15.000.000 kuna na rok od deset godina po kamatnoj stopi od 2,75 posto kod Privredne banke Zagreb d.d. koja je u otvorenom javnom nadmetanju ponudila najbolje uvjete kreditiranja. Prema riječima općinskog načelnika Darka Danie, kreditno zaduženje potrebno je za izgradnju infrastrukture u Gospodarskoj zoni Goričica za prometnice, oborinsku odvodnju, priključni kabelski vod i javnu rasvjetu u iznosu od 4,5 milijuna kuna, te za rekonstrukciju prometnica i izgradnju oborinske odvodnje u osam naselja obuhvaćenih aglomeracijom, odnosno nakon izgradnje kanalizacije u Črečanu, Gornjem Hrašćanu, Gornjem Kuršancu, Macincu, Pušćinama, Slakovcu, Trnovcu i Paragu u iznosu od 11,5 milijuna kuna.

Za Gospodarsku zonu Goričica već postoji osam pisama namjere zainteresiranih investitora te je potrebno raspisati natječaj za prodaju parcela. Obveza je Općine prema Ugovoru o darivanju zemljišta od strane Vlade Republike Hrvatske da se zona opremi u roku od tri godine. Što se tiče rekonstrukcije prometnica i izgradnje oborinske odvodnje u spomenutih osam naselja gdje je u tijeku izgradnja kanalizacije, ako se odmah krene s izvođenjem navedenih radova nositelj investicije sudjelovat će u sufinanciranju radova s 8 milijuna kuna, što je itekako značajna pomoć jer inače Općina sama ne bi mogla podnijeti ovako veliko financijsko opterećenje.

Sve nerazvrstane ceste u ovim naseljima, sada širine manje od tri metra, uredit će se do širine puna tri metra, a one šire od tri metra uredit će se do širine od pet metara što će biti od dodatnog značaja za kvalitetu prometne infrastrukture i sigurnosti. Za otplatu kredita iz općinskog će se proračuna godišnje izdvajati 1.750.000 kuna. Načelnik je dodao kako Općina Nedelišće ima pripremljenu dokumentaciju za infrastrukturne projekte za mjeru 7 u iznosu od 40 milijuna kuna kako bi se postigao ravnomjerni standard u svim naseljima Općine.


Povoljniji uvjeti za prodaju nekretnina

Vijećnici su usvojili i Odluku o izmjeni i dopuni Odluke o prodaji nekretnina u Gospodarskoj zoni Goričica Nedelišće. Kako bi se zainteresiranim investitorima omogućili povoljniji uvjeti kupnje u odnosu na ranije, uz već utvrđenu cijenu od 63 kune po metru četvornom sada im se daje mogućnost obročnog, kvartalnog i beskamatnog plaćanja u roku do jedne godine. S obzirom na veličinu i vrijednost čestica iznos jamčevine kod sudjelovanja u nadmetanju povećana je na 50.000 kuna čime se osigurava da u ovom postupku sudjeluju mogući ozbiljni investitori.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije