U Šenkovcu potpisani stipendijski ugovori za novu akademsku godinu

U općinskoj vijećnici u Šenkovcu u petak su potpisani ugovori o stipendiranju novih(i dosadašnjih) studenata s područja Općine Šenkovec. Nakon razmatranja svih pristiglih zamolba prema kriterijima propisanim u Odluci općinskog vijeća o stipendiranju (prebivalište na području Općine, socijalni status obitelji, uspjeh u učenju), općinski načelnik Saša Horvat je na prijedlog Povjerenstva za prosvjetu, kulturu, sport, dodjelu, informiranje i mladež donio odluku o dodjeli stipendija za trinaestoro studenata koji su se prijavili na natječaj. Jedna zamolba nije prihvaćena jer je student parcijalno upisao drugu godinu studija i vodi se kao student prve godine studija.

– Naime, kako je istaknuo općinski načelnik Saša Horvat na potpisivanju stipendijskih ugovora, ovo je samo nastavak dobre tradicije stipendiranja koje je počelo još 2000. godine. – Poznato je, nastavlja Horvat, da je Općina Šenkovec u postotku visoko obrazovanih pri samom vrhu u Međimurskoj županiji. Ove godine tako će općinske stipendije primati 39 studenata, za što je općinskom proračunu osiguran iznos od 185.000 kuna.

Spomenimo i to da svi oni studenti koje stipendira Općina Šenkovec, koji se školuju u Zagrebu i drugim dijelovima Hrvatske dobivaju po petsto kuna stipendije, dok za one koji se školuju u Međimurju i Varaždinu ona iznosi tristo kuna.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije