Općinsko vijeće Šenkovca o rebalansu proračuna i dodjeli prostorija udrugama

Općinsko vijeće Općine Šenkovec održalo je 20. sjednicu na čijem se dnevnom redu našla i točka o izmjeni i dopuni Plana Proračuna Općine Šenkovec za 2015. godinu. Prihodi i izdaci po skupinama i podskupinama računa utvrđeni su u Bilanci prihoda i izdataka i iznose 9.857.000 kuna.

Isto tako na dnevnom redu sjednice bila je i točka o dodjeli prostorija udrugama koje djeluju na području Općine. Općina Šenkovec tako će ubuduće davati nekretnine koje ima u svojem vlasništvu na korištenje udrugama koje imaju sjedište na području Općine Šenkovec, ako je svrha korištenja od značaja za kulturni, sportski, socijalni i obrazovni razvoj Općine i to putem javnog natječaja koji će se objaviti na službenim internetskim stranicama Općine i u lokalnim medijima. Odluke o davanju nekretnina na korištenje donosit će se skladu s područjem djelovanja, traženom lokacijom i brojem članova udruge.

S obzirom na to da se bliži kraj godine, bilo je riječi i o planovima za 2016. Tako općinski načelnik Saša Horvati ističe kako je u planu kandidiranje svih zgrada u vlasništvu općine na natječaje vezane uz certifikat za energetsku učinkovitost. Želja da se promijeni i stolarija i napravi fasada na Domu u Knezovcu. Jedan od važnijih projekata za sljedeću godinu je i dogradnja dviju prostorija u dječjem vrtiću Vrapčić, čime bi se kapacitet povećao za mogućnost boravka novih pedesetak mališana, što znači i zapošljavanje novih djelatnica.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije