Poznati dobitnici Povelje i godišnjih priznanja Općine Šenkovec

Na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća Općine Šenkovec vijećnici su prihvatili prijedlog Odluke o dodjeli priznanja i Povelje Općine Šenkovec za 2016. godinu. Tako se ovom odlukom Općinska povelja dodjeljuju Miji Belužiću iz Šenkovca, dok će godišnja priznanja primiti Dražen Polak iz Šenkovca, Karate klubu Globus Šenkovec i Božidar Horvat iz Knezovca.

Sjednica OV-a ovaj put je održana u Društvenom domu u Knezovcu koji je Općina kandidirala na natječaj energetske učinkovitosti te je dobila bespovratna sredstva za izradu fasade u visini od oko 70.000 kuna, dok je razliku do pune cijene od oko 188.000 kuna osigurano iz općinskog proračun.


U petak i subotu svečanost obiljažavanja Dana Općine Šenkovec i sportski susreti

U petak, 20. svibnja Općina Šenkovec slavi svoj dan. Tako će se na samom početku svečanosti, kako je kazao općinski načelnik Saša Horvat, prisjetiti svojih sumještana koji su dali život u borbi za slobodu u Domovinskom ratu i u10.10 sati na spomen obilježje, predstavnici općinske vlasti, članovi obitelji stradalih i Udruge branitelja položiti vijence i zapaliti svijeće. U 10.15 sati podizanje je eko zastave dječjeg vrtića Vrapčić, dok je u 10.30 sati svečanost polaganja vijenaca kraj kapele Svete Jelene. U 11 sati u župnoj crkvi svete Jelene Križarice služi se misa, a u 12 sati u dvorani SRC-a Goričica održati će se Svečana sjednica Općinskog vijeća.

Nastavak aktivnosti, i to onih sportskih predviđen je za subotu kada će se u organizaciji nogometnog kluba Šenkovec (koji ujedno slavi i 70 godina postojanja), održati razne sportske igre s početkom u 13 sati. U 17 sati nogometni susret odigrati će domaćin, NK Šenkovec protiv koprivničkog prvoligaša Slaven Belupa. Nakon ‘napornih’ sportskih aktivnosti druženje se nastavlja uz veliku narodnu zabavu i konzumaciju pečenog vola koji će mještani moći probati u subotu već nakon 13 sati.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije