NEDJELJNI DESERT

LAGANI UŽITAK Recept za jednostavnu tortu od jagoda

Pripremite je za posebne prigode ili jednostavno uživajte u njoj kao nedjeljnom desertu nakon obroka

Žudite za osvježavajućim desertom koji će oduševiti vaše nepce? Naš recept za laganu tortu od jagoda je savršen odabir za sve ljubitelje voćnih slastica. Slijedite ove jednostavne korake i uživajte u savršenom spoju sočnih jagoda i kremaste teksture.

Sastojci:

  • 500g svježih jagoda
  • 200g mljevenog keksa
  • 250g mascarpone sira
  • 200ml slatkog vrhnja
  • 100g šećera u prahu
  • Sok od pola limuna

Koraci:

  1. Priprema biskvita:
    • U blenderu usitnite mljeveni keks dok ne postane fina smjesa.
    • Stavite smjesu u posudu za tortu i utisnite je ravnomjerno na dno kako biste napravili biskvitnu podlogu. Stavite u hladnjak dok pripremate nadjev.
  2. Priprema nadjeva:
    • U posudi miksera kombinirajte mascarpone sir, slatko vrhnje, šećer u prahu i sok od limuna. Miksajte dok smjesa ne postane glatka i kremasta.
  3. Slaganje:
    • Operite jagode i narežite ih na tanke kriške.
    • Izvadite posudu s biskvitom iz hladnjaka i ravnomjerno rasporedite polovicu kriški jagoda preko biskvita.
    • Preko jagoda rasporedite polovicu pripremljenog nadjeva.
    • Ponovite postupak s preostalim jagodama i nadjevom.
  4. Hlađenje:
    • Stavite tortu u hladnjak i ostavite je da se hladi barem 2 sata kako bi se svi okusi sjedinili.

Ova jednostavna torta od jagoda osvojit će vaše srce svojom svježinom. Pripremite je za posebne prigode ili jednostavno uživajte u njoj kao nedjeljnom desertu nakon obroka.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije