kaj se fino peče?

NEDJELJNA POSLASTICA Donosimo recept Slađane Novak za preukusne kroasane

Gospođa Slađana Novak nas često razveseli lijepim fotografijama prirode, a danas primamljivim kroasanama

Nedjelja je dan za kolače, pa vam donosimo recept za ove krasne kroasane, koji ćemo ga isprobati prvom prilikom.

RECEPT:

1 kg brašna

1 kvas

3 žlice šećera

1 žlica soli

oko 7 dcl mlijeka

1 margarin

Kvas se stavi u hladno mlijeko i potom se umijesi tjesto. Razvalja se i potom se gore nariba margarin. To tijesto se zarola kao rolada i podijeli na 5 djelova. Potom se zamota u foliju i neka tijesto odstoji u frižideru preko noći. Ujutro uzmete jedno tijesto, razvaljate na trokute, razrežete i pripremate u obliku kroasana ili klipića.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije