u centru čakovca

JAGODA PRODAJE JAGODE ‘Mama je vjerojatno voljela jagode, pa sam dobila ime po njima’

- Ima puno interesa, malo treba pričati s ljudima, malo lijep osmjeh, lijepa topla riječ i ide - kaže Jagoda Novak

Zbog iznimno toplih dana početkom ovoga mjeseca, jagode su na sjeveru zemlje rodile ranije no inače. I tako se na tržištu pojavile u isto vrijeme kao i vrgoračke. U trgovačkim lancima uglavnom se prodaju uvozne. Imaju li naši proizvođači razloga za strah da neće uspjeti prodati sav urod?, piše HRT.

Zrele jagode u vrgoračkom kraju u travnju – uobičajena su pojava. Ali nakon temperatura i do 28 stupnjeva, neplanirano su se probudile i zacrvenjele i one u Varaždinskoj županiji.

Ljiljana i Dušan Lazić iz Čukovca, poznatog i kao Selo jagoda, sade ih 40 godina i ne pamte da su ikad prije berbu počeli ovako rano.

– Pa ja ne znam, to je stvarno interesantna stvar, to se nikad nije dogodilo. Naše bi znači trebale biti krajem mjeseca ili početkom petog, a sad su evo došle sedmog četvrtog prve jagode, rekla je proizvođačica jagoda Ljiljana Lazić, Čukovec.

U središtu Čakovca naišli smo na gospođu Jagodu koja tu prodaje jagode iz doline Neretve.

– Mama je vjerojatno voljela jagode, pa sam dobila ime po jagodama i tako. Ima puno interesa, malo treba pričati s ljudima, malo lijep osmjeh, lijepa topla riječ i ide, dodala je prodavačica Jagoda Novak, piše HRT.

I kad još dodamo uvozne koje se prodaju u trgovinama, doista možemo reći sezona jagoda – već je tu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije