Upecaj staru haljinu i bez zlatne ribice stvori novo radno mjesto

Vjerojatno ste već čuli da je ORaH krenuo sa kampanjom “Upecaj staru haljinu i bez zlatne ribice stvori novo radno mjesto – Krug mode“. Kampanja je namijenjena mladoj, kreativnoj populaciji i ženama, posebice mladim modnim dizajnerima i stilistima koje pozivaju da se prijave na njihov natječaj i dostave im fotografije svojih kreacija izrađenih u duhu cirkularne ekonomije.

Kako? Tako što će pronaći stare i/ili odbačene odjevne predmete i/ili otpadne tkanine, modne dodatke i ostale predmete koje društvo tretira kao ‘smeće’ i od tih predmeta stvoriti nove odjevne predmete i tako im udahnuti ‘dušu’ i produljiti život. Sve prijavljene kolekcije prikazat će na modnoj reviji koja će se održati u Zagrebu, a najbolju kolekciju nagraditi kvalitetnim šivaćim strojem kojem će sukladno filozofiji cirkularne ekonomije biti udahnut nov život u vrijednim i sposobnim rukama nekog mladog dizajnera ili dizajnerice.

Prijave će ocjenjivati žiri sastavljen od poznatih hrvatskih dizajnera/ica. U Čakovcu već postoji socijalna zadruga Humana Nova, koja potiče zapošljavanje osoba s invaliditetom i drugih društveno isključenih osoba kroz proizvodnju i prodaju kvalitetnih i inovativnih tekstilnih proizvoda od ekoloških i recikliranih materijala za domaće i inozemna tržišta.

Forum za ljudska prava i pravdu Čakovec je obavijestio Zadrugu o kampanji, a usput odmah i dogovorio posjet Zadruzi slijedeći tjedan, te razgovor o tome kako je Zadruga svojim djelovanjem aktivno i izravno doprinijela izgradnji društva tolerancije i suradnje te je pomogla socijalno isključenim osobama i njihovim obiteljima unaprijediti njihovo samopouzdanje i kvalitetu života.

Kako im je upravo u tijeku akcija prikupljanja stare odjeće koju bi oni reciklirali, pozivaju vas da u slijedećih tjedan dana donesete staru odjeću koja vam više ne treba u prostorije ORaH-a, Trg Eugena Kvaterinika 6, Čakovec, u srijedu ili subotu 10-12 sati.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije