važan projekt

ŠENKOVEC Aktivnosti u sklopu programa Erasmus+ u Dječjem vrtiću ‘Vrapčić’

Dječji vrtić „Vrapčić“ od 2022. godine nositelj je Erasmus+ akreditacije

 Od 1.6. 2022. godine Vrtić je nositelj projekta Erasmus+ – Ključna aktivnost 1 za područje odgoja i općeg obrazovanja, a kroz naredno razdoblje aktivnosti će se nastaviti u sljedećem projektu.


U okviru projekta dobivena su bespovratna sredstva za ključne aktivnosti (mobilnosti u svrhu učenja za pojedince) koje bi trebale imati sljedeće ishode:


-bolje kompetencije povezane s profilima zanimanja


-bolje razumijevanje prakse, politika i sustava u području obrazovanja


-bolji uspjeh u učenju


-više inicijativnosti i poduzetnosti


-više samostalnosti i samopouzdanja


-bolje znanje stranih jezika i bolje digitalne kompetencije


-bolja međukulturna osviještenost


-bolja upoznatost s europskim projektima i vrijednostima EU-a


-povećana sposobnosti za pokretanje promjena (npr. modernizacija)


-više mogućnosti za profesionalni razvoj i napredak u karijeri


-veća motiviranost i zadovoljstvo u svakodnevnom radu


-inovativan i poboljšan način rada


-modernije, dinamičnije, angažiranije i stručnije okruženje u organizaciji

Do sad su u vrtiću „Vrapčić” provedene različite aktivnosti u sklopu ostvarenja ciljeva Europskog plana (unaprjeđenje kvalitete timskog rada, unaprjeđenje vještina vezanih uz medijsku pismenost): predavanja i radionice za roditelje i odgojitelje, radionice za djecu vezane uz medije, izrada informativnih brošura o navedenim temama, provođenje refleksija na rad, izlaganje na konferenciji te sudjelovanje na tečajevima u zemljama Europske unije.


Djelatnice Vrtića sudjelovale su na tečajevima:


„Social Media in the Classroom“ (Društveni mediji u učionici) u Španjolskoj (Barceloni), od 8. do 12. svibnja 2023., kroz koji su djelatnice stekle nova znanja i iskustva o online sigurnosti i kritičkom razmišljanju za vrijeme korištenja medija, različitim platformama za digitalno građanstvo te o upravljanju i upotrebi društvenih medija.
„Peer coaching” (Suradničko poučavanje) u Sloveniji (Ljubljana), od 6. do 11. ožujka 2023.


„Digital tools – 4Cs“ (Digitalni alati – kreativnost, kritičko razmišljanje, komunikacija i suradnja) u Grčkoj (Atena), od 16. do 21. listopada 2023., kroz koji su djelatnice imale priliku istražiti i primijeniti strategije 21. stoljeća za uvođenje 4C u svoje podučavanje i praksu, dizajnirati aktivnosti za jačanje 4C-a djece uz podršku digitalnih alata, poticati kreativno i kritičko mišljenje djece, olakšati sudjelovanje djeci korištenjem platformi i aplikacija, upoznati učinkovitije komunikacijske sposobnosti i tehnike i sl.


„Digital wellbeing” (Digitalna dobrobit) u Austriji (Beč), od 15. do 20. travnja 2024., na kojem se govorilo o utjecaju digitalizacije na društvene odnose, online sigurnosti, tjelesnom i mentalnom zdravlju te kvaliteti života (općenito).

Aktivnosti kojima će se ostvariti ciljevi Europskog plana Dječjeg vrtića „Vrapčić” Šenkovec nastavit će se u narednom razdoblju kroz novi projekt, a do sada naučene spoznaje nastavit će se primjenjivati u odgojno-obrazovnom radu Vrtića.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije