Novih milijun i pol kuna za razvoj međimurskih općina i gradova

U sklopu Programa održivog razvoja lokalne zajednice, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije odabralo je projekte koje sufinancirati, a s ciljem poboljšanja dostupnosti lokalne infrastrukture, prvenstveno izgradnje, obnove i rekonstrukcije objekata socijalne, komunalne te gospodarske infrastrukture, vodeći pritom računa o zaštiti okoliša i energetskoj učinkovitosti i neovisnosti. U Međimursku županiju uložit će 1.513.000,00 kuna.

Uz cilj da ovakvi godišnji projekti utječu na održivost razvoja lokalne zajednice odabran je projekt Međimurske županije vrijedan 559.000,00 kuna koji uključuje nastavak ulaganja u Gimnaziju Josipa Slavenskog Čakovec, točnije završetak svih radova te je ovo već ujedno treća godina u kojoj ministarstvo svojim programima prati ovaj projekt.

339.000,00 kuna ide u Općinu Pribislavec za rekonstrukciju dječjeg vrtića, s 240.000,00 kuna sufinancirat će se nadogradnja sportske građevine u Općini Štrigova, s 213.000,00 kuna potpomognuti izgradnja pješačko – biciklističke staze u Općini Selnica, a 162.000,00 kuna dodijeljeno je i Općini Donja Dubrava za razvoj socijalne infrastrukture, točnije rekonstrukciju i dogradnju dječjeg vrtića “Klinčec”.

Ovim se ulaganjima u prvom redu, ističu u ministarstvu, teži podržavanju gospodarske i socijalne revitalizacije slabije razvijenih te jačanju socijalne kohezije i održivog razvoja, a imajući u vidu da se kroz ostvarenje ciljeva programa zadovoljava uvjet pomoći onima čiji indeks razvijenosti ne prelazi 100 posto prosjeka Republike Hrvatske.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije