ZANIMLJIV PROJEKT

ČAKOVEC Skupina ‘Trešnjice’ DV Cvrčak uključena u e-Twinning projekt

Projektom se nastoji se utjecati na kognitivni, socio-emocionalni i psihofizički razvoj djeteta kroz tjelesne aktivnosti u zatvorenom i na otvorenom

Odgovorno prema sebi kroz e-Twinning projekt „I am Fine at School“

Djeca skupine „Trešnjice“ Dječjeg vrtića Cvrčak Čakovec sa svojim odgojiteljicama Helenom Fajić i Valentinom Bel uključena su u e-Twinning projekt „I am Fine at School“ u trajanju od ožujka do svibnja 2024.

Uz intenzivne tjelesne aktivnosti u različitim okruženjima, učenje kroz igru na zabavan način u vanjskom prostoru i inovativni načine uključivanja djece u realizaciju suradničkih zadataka partnera neki su od prioriteta projekta.

Kao što sam naslov govori cilj projekta „I am fine at school“ je da se djeca osjećaju dobro u unutarnjem i vanjskom vrtićkom okruženju, da vole vrtić te da nova iskustva i znanja implementiraju u svakodnevni život u svrhu ostvarenja vlastite dobrobiti. Istraživanja pokazuju brojne pozitivne učinke tjelesnih aktivnosti i boravka na otvorenom na djetetovo tjelesno, emocionalno i mentalno zdravlje.

Vođeni tom činjenicom 17 odgojitelja i učitelja iz Turske, Rumunjske, Hrvatske, Italije, Azerbejđana i Ukrajine zajedničkim aktivnostima stvaraju primjereno, motivirajuće i poticajno okruženje za učenje i aktivni doprinos kvaliteti života djece od najranije dobi.

Uz veliki angažman odgojitelja koji provedba aktivnosti zahtjeva, sama realizacija nezamisliva je bez aktivne uključenosti roditelja. Stoga im zahvaljujemo na podršci tijekom provođenja projekta!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije