NAŠI MALIŠANI

DV CVRČAK Snažna veza za uspješan prijelaz: Suradnja vrtića i škole u dobrobiti djece

Koliko je važna suradnja odgojitelja i učitelja, odnosno vrtića i škole, a sve u svrhu dobrobiti djece i što lakšeg prelaska iz vrtića u školu pokazuje sad već više godišnja suradnja Dječjeg vrtića Pčelice Ivanovec, koji djeluje kao područni odjel DV Cvrčak Čakovec i OŠ Ivanovec

Odgojiteljice Ines Cvetko i Željka Bujanić zajedno s djecom predškolarcima imaju odličnu suradnju s četvrtim razredima i učiteljicama koje će na jesen preuzeti prve razrede, a to su Gordana Juras i Ružica Kacun.

Zajedno djeluju u projektu pod nazivom “Od vrtića do škole, dobri susjedi se vole”. Učenici 4.a razreda ujedno sa svojom učiteljicom Gordanom Juras, ugostili su djecu iz vrtića s kojima su već pravi prijatelji.

Zajedno su rješavali rebus i čitali te dramatizirali pjesmu Zvonimira Baloga “Kako doći bliže suncu”. Potom su od svojih dlanova izradili veliko sunce, međusobno surađujući i pomažući si.

U razredu su ih posjetile ravnateljica škole Ksenija Korent i pedagoginja Ivanka Vrbanec-Kipa i predstavile im se, a sve za dobrobit djeteta i što lakšeg testiranja za školu. Zajedno s odgojitelje, Nikolom Kraljićem, otpjevali su svojim školskim prijateljima pjesmice koje su u vrtiću naučili. 

U 4. b razredu smo se družili s učiteljicom Ružicom Kacun i učenicima, a zatim se upoznali sa školskom knjižnicom. Što se sve u knjižnici radi i kakve su sve knjige u njoj ispričala nam je knjižničarka Tanja Radiković. Pročitala je priču Božidara Prosenjaka “Pudlica to najbolje zna”. Uslijedilo je druženje s kuharicama koje su priredile nešto za osladiti se i dogovor o novom susretu.

Kvalitetnom međusobnom suradnjom dvjema odgojno – obrazovnim ustanovama koje su važne za odgoj i obrazovanje djece, dokazujemo kako prelazak iz vrtića u školu ne treba biti stresan, već zabavan i lak. 

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije