ODOBRENO više od 6 milijuna kuna za obnovu komunalne infrastrukture u Međimurju

Za ujednačen razvoj komunalne infrastrukture u Bjelovarsko-bilogorskoj, Međimurskoj i Varaždinskoj županiji Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja osiguralo je 4.630.000,00 milijuna kuna za sufinanciranje projekta ukupne vrijednosti 20.050.444,03 milijuna kuna.

Resorni ministar Lovro Kuščević posjetio je navedene županije gdje je podijelio Odluke o sufinanciranju komunalnih projekata kojim se želi unaprijediti komunalna infrastruktura i poboljšati životni standard.

Ministar Kuščević je i ovaj put naglasio važnost ulaganja u svaku općinu i grad za koje smatra kako su pokretačka snaga Hrvatske.

Devet projekata

‘Ministarstvo se trudi kroz ove i slične projekte osigurati općinama i gradovima novac za sufinanciranje potrebnih projekata koji će sugrađanima omogućiti kvalitetniji život’, kazao je ministar Kuščević.

U Međimurskoj županiji odobreno je devet projekata za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i komunalnog standarda, ukupne vrijednosti 6.182.866,80 kn od čega Ministarstvo sufinancira 960.000,00 kn.

Odobreni su projekti Grada Preloga i to Nerazvrstane ceste i javne rasvjete te izgradnja prometnica i kanalizacije dijela naselja Jug u Prelogu (obuhvat Izmjena i dopuna detaljnog plana uređenja Jug Prelog) – 3. faza – početak u visini od 150.000 kuna, Grada Murskog Središća projekt nabave komunalne opreme – traktora sa dodatnom opremom u visini od 150.000 kuna.

Općini Mala Subotica projekt Uređenje mrtvačnice Benkovec – Jurčevec u visini od 80.000 kuna, Općini Podturen Javna rasvjeta i Rasvjeta sportskih terena u Podturnu u visini od 120.000 kuna, Općini Nedelišće za Izradu projektno – tehničke dokumentacije za izgradnju prometnica unutar obuhvata područja Urbanističkog uređenja Zavrtja u Nedelišću za ishođenje lokacijske dozvole i glavnog projekta za prometnice unutar navedenog UPU-a u iznosu od 50.000 kuna.

Općini Sveta Marija za projekt Sanaciju grobne kuće potpora u iznosu od 60.000 kuna, Općini Dekanovec za projekt Rekonstrukciju dijela ulice – odvojak Florijana Andrašeca (nogostup i oborinska odvodnja) u visini od 120.000 kuna te Općini Donja Dubrava za projekte Rekonstrukciju javne površine sa parkiralištem na Trgu Republike u Donjoj Dubravi te Izgradnje pješačke staze u Donjoj Dubravi, ulica Novembarskih žrtava u visini od 230.000 kuna.

S općinama Donji Kraljevec i Strahoninec potpisani su Ugovori o financiranju izrade izmjena i dopuna prostornih planova.

Ugovore su potpisali gradonačelnici i načelnici općina te ministar Lovro Kuščević. Koji je ovom prilikom napomenuo kako je potrebno ulagati u manje sredine iz razloga što se Republika Hrvatska mora razvijati jednakomjerno na cjelokupnom području.

Također, napomenuo je da su sredstva za projekte iz ovog Javnog poziva osigurana od prihoda iz legalizacije nezakonito izgrađenih objekata.

Potpisivanje Ugovora održano je uz prisustvo saborskog zastupnika Darka Horvata koji je pohvalio rad JLS-a na prijavljenim projektima i dobivenim potporama koje će biti uložene u poboljšanje kvalitete komunalnoga standarda s ciljem unaprjeđenja kvalitete života građana u Međimurju…

U Varaždinskoj županiji odobreno je 19 projekata, dok je u Bjelovarsko-bilogorskoj odobreno 15 projekata.

Zaprimljeni zahtjevi kvalitetni su i vrijedni za lokalnu zajednicu i državu u cjelini.

Ministarstvo vjeruje kako će se pozitivni makroekonomski pokazatelji pokrenuti za vrijeme ove Vlade nastaviti rasti još jačim intenzitetnom što će dovesti do povećanja raspoloživih sredstava i omogućiti Ministarstvu da iduće godine financijski sudjeluje u većem broju projekata.

Ove su godine ukupna sredstva u svrhu povećanja komunalnog standarda na području cijele države značajno povećana u odnosu na ranije i iznose ukupno 40 milijuna kuna.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije