lijepe vijesti

PRELOG Veliki broj odobrenih programa i projekata iz natječaja Ministarstva kulture i medija

Najviše sredstava odobreno je za Dom kulture Grada Preloga

Grad Prelog domaćin je i organizator, uz svoje institucije i udruge brojnih kulturnih događanja. Događanja su to u organizaciji Doma kulture Grada Preloga, Muzeja Croata insulanus Grada Preloga, Knjižnice i čitaonice Grada Preloga, ali i brojnih udruga s područja Grada Preloga.

Ovih je dana Ministarstvo kulture i medija objavilo popis odobrenih programa u sklopu nekoliko natječaja i javnih poziva. Tako je Knjižnici i čitaonici Grada Preloga odobreno 5.500,00 eura za nabavu knjižne i neknjižne građe, 900,00 eura za izložbu na otvorenom „Haustory“, a prijavljeno je u sklopu dodatnih programa i 10.000,00 eura za otkup knjiga te 2.000,00 eura za Mrežu Malih slobodnih knjižnica Hrvatske. Muzeju Croata insulanus Grada Preloga odobreno je 3.200,00 eura za programe pod nazivom „Ivanov san“ i „Priče s klupice“. Najviše sredstava odobreno je za Dom kulture Grada Preloga.

Ovdje se očekuju ove godine ulaganja u iznosu od 40.000,00 eura, a odnose se na obnovu kompletnog audio – vizualnog sustava te na sanaciju poda bine u Domu kulture Grada Preloga, a u sklopu Programskog područja: Gradnje, održavanje i opremanja ustanova kulture (investicijske potpore). Dom kulture Grada Preloga bit će ove godine domaćin niza koncerata, uistinu glazbenih poslastica, koje će se financirati sredstvima Ministarstva kulture i medija, u sklopu Programskog područja: Glazbe i glazbeno – scenske umjetnosti. Ovdje se ističu imena Zagrebačkih solista, Varaždinskog komornog orkestra, Ansambla Cadenza, Ansambla Camerata Garestin te brojnih priznatih solista, umjetnika.

„Uz sve ove nabrojene programe tu je i naša manifestacija Opera pod zvijezdama, koncert iz programa Varaždinskih baroknih večeri, Dani smijeha te ostale kazališne predstave. Mislim da i u programu kulture imamo što ponuditi i našim stanovnicima, ali i svim posjetiteljima Grada Preloga. Veliko mi je također zadovoljstvo što ćemo obnoviti i naš Dom kulture, koji svime što se u njemu događa posljednjih godina, zaslužuje taj naziv“, rekao je gradonačelnik Ljubomir Kolarek.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije