sjećanje na željka murka

UBIJEN NA DUŽNOSTI Obilježavanje godišnjice pogibije Željka Murka

Policajac Željko Murk ubijen je 2003. godine u blizini mosta u Gornjem Kuršancu, prilikom potjere za pljačkašem Marselom Budimirom

Grad Čakovec će i ove godine organizira obilježavanja pogibije Željka Murka, policajca koji je ubijen na dužnosti. Isto će se održati u ponedjeljak, 12. veljače 2024. godine, prema sljedećem rasporedu:

  • 11.00 sati Gradsko groblje Čakovec, polaganje zajedničkog vijenca i paljenje svijeća na grobu Željka Murka
  • 11:15 sati Društveni dom Mihovljan, polaganje zajedničkog vijenca i paljenje svijeća podno Spomen-ploče Željku Murku

Molitvu na groblju i ispred Društvenog doma predvodit će policijski kapelan vlč. Vjekoslav Vidaček.

U subotu, 17. veljače 2024. godine, s početkom u 10.00 sati, u Gornjem Kuršancu održat će se Kros utrka u spomen na poginulog Murka. Start i cilj su kod objekta HVIDR-e Međimurske županije na Dravi kod Gornjeg Kuršanca. Organizatori utrke su Policijska uprava međimurska, Policijska udruga IPA Međimurje, Udruga hrvatskih vojnih invalida domovinskog rata – Čakovec, Općina Nedelišće i Atletski klub Nedelišće.

Željko Murk, policajac Policijske uprave Međimurske ubijen je 12. veljače 2003. godine, u blizini mosta u Gornjem Kuršancu, prilikom potjere za pljačkašem Marselom Budimirom koji je tog dana opljačkao poslovnicu tadašnje Varaždinske banke u Nedelišću. Ubijen je automatskom puškom, a iza sebe je ostavio suprugu i troje tada malodobne djece.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije