Darivatelji krvi iz Međimurja na međunarodnom susretu u Sloveniji

Povodom Svjetskog dana dobrovoljnih darivatelja krvi, Hrvatski Crveni križ Gradsko društvo Crvenoga križa Čakovec organiziralo je posjet 24. Međunarodnom susretu darivatelja krvi Slovenije na sportskim terenima uz Bjelomursku šumu u mjestu Veržej u Slovenskom Pomurju.

Uz nekoliko predstavnika prijateljskih društava iz Austrije i Mađarske, tu su obvezno najbrojniji darivatelji – četrdesetak uglednih predstavnika mjesnih organizacija Crvenoga križa međimurskih mjesta i djelatnici GDCK Čakovec. Ovogodišnji susret bio je važni dio proslave 60. obljetnice organiziranoga darivanja krvi u Sloveniji, ali i u Hrvatskoj. Organizator susreta je Regionalna udruga Crvenoga križa (Območno združenje Rdečega križa) Ljutomer predvođena sekretaricom Veronikom Bogdan i djelatnicom RK Ljutomer Mašom Germšek.

 

Službeni dio je otvorila sekretarica Veronika i govorom naznačila koliko u Sloveniji drže do darovatelja. Posebno je naglasila i suradnju s GDCK Čakovec kao predstavnicima Hrvatske. Nakon sekretarice nazočnima se obratio i župan Općine Veržej Slavko Petovar, dipl. inž. agr., te Janko Veber, predsjednik Državnoga zbora Slovenije. Uz predsjednika Vebera, svoje mjesto našli su i predsjednik GDCK Čakovec Mladen Valkaj i ravnateljica GDCK Čakovec Nada Špoljarić.

U prigodnom programu nastupila je vokalna grupa “Cilike” iz društva “Leščeček” i djevojčica Minea Grabrovec koja je razveselila darivatelje i ispjevala set hrvatskih poskočica. Upriličene su nagradne igre, ples, prezentacije i reklame, prodaja suvenira novootvorenog veržejskog Centra Duo i nekih prerađivača bučinog ulja i suvenira.


Akcije darivanja krvi

GDCK Čakovec do kraja mjeseca lipnja organizira nekoliko akcija dobrovoljnog darivanja krvi:
 
24. lipnja 2013. godine u ŽUPANIJSKOJ BOLNICI ČAKOVEC u vremenu od 08,00 do 10,30 sati u prostorijama biblioteke Županijske bolnice Čakovec

24. lipnja 2013. godine u VRATIŠINCU u vremenu od 12,00 do 15,00 sati u prostorijama Društvenog doma “Dr. V. Žganca”

26. lipnja 2013. godine u HŽ I RŽV, u vremenu od 10,00 – 15,30 sati u Školskim prostorijama

27. lipnja 2013. godine u BELICI vremenu od 8.00 – 11.00 sati u prostorijama Općine Belica

28. lipnja 2013. godine u LOPATINCU vremenu od 08,00 do 12,00 sati u prostorijama Osnovne škole “I. G. Kovačića”

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije