Šenkovec: Crtali životinje i izrađivali zamke za komarce

Priprema radionice “Kako se na prirodan način riješiti napasnika – komaraca” u sklopu “Programa mladih 2013” Općine Šenkovec, započela je u četvrtak 13. lipnja od 14 sati likovnom radionicom pod lipom u kojoj su sudjelovala djeca crtajući životinje. Namjera je bila da u spontanom druženju u hladu prvog pravog ljetnog dana, djeca nauče kako nacrtati životinju u nekoliko poteza uz tehniku gledanja slike i precrtavanja.

U toku trosatnog druženja nastali su radovi bojicama i olovkom, a pridružili su se i roditelji sa predškolskom djecom, koja su na šeleshameru temperom i vodenim bojama radili svoje kreacije dizalica, miješalica, kamiona i radnih strojeva. Dolaskom Gorana Oreškovića, vlasnika OPG Orešković iz Varaždin Brega nastalo je veselje jer se s nestrpljenjem iščekivala izrada zamke za komarce.

Najprije je na štandu prikazano što se sve iz lavande dobiva, a nekoliko starijih građana dobili su odgovore na svoja pitanja o sadnji, njegovanju i obrezivanju, te preradi biljke. Malene sadnice lavande i lavadina uzeli su i za sadnju u vrtovima i teglama. Izradu zamke za komarce, prikazao je voditelj programa mladih,  dugogodišnji izviđački aktivist i instruktor II stupnja, Tihomir Benčić.

Nakon izrade, zamka je postavljena, te je dogovoreno da će se pratiti djelovanje u toku naredna dva tjedna. Na kraju radionice podijeljeni su materijali o zaštiti od komaraca upotrebom prirodnih pripravaka, te o izradi zamke za komarce, a Goran Orešković djeci je podijelio bombone eukaliptusa, lavandu u mrežici i sadnice lavande.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije