Zabranjeno Pušenje, Van Gogh i Malehookers na 1. Varaždin Rock Festivalu

Zabranjeno Pušenje, Van Gogh i Malehookers na 1. Varaždin Rock Festivalu

1. Varaždin Rock Festival koji je početkom lipnja trebao biti održan u Areni Varaždin, ali je odgođen zbog slabog interesa publike, bit će održan 1. listopada na istom mjestu. No, Festival neće biti dvodnevni, kao što je prvotno bilo predviđeno, nego – jednodnevni, najavio je to jedan od organizatora –  Robert Veseljak iz Promo – medije na podnevnoj konferenciji za novinare održanoj u sportskoj dvorani na Dravi priznavši da su se malo zaletjeli i u startu krenuli preoptimistično u želji da publici ponude 2 dana dobrog rocka:
 

Splet okolnosti je pokazao da je u ovom trenutku bilo možda preambiciozno očekivati da će publika popratiti 2 dana Festivala, bez obzira na vrhunske izvođaće. Stoga smo odlučili da Festival bude na kraju ipak jednodnevni, a ne dvodnevni, rekao je Veseljak.
 

Umjesto  prvotno planiranih 16 bendova –na 1. Varaždin Rock festivalu nastupit će njh 5 – Van Gogh iz Srbije, Zabranjeno pušenje, Malehookers iz Zagreba, Flashback iz Bjelovara te jedan varaždinski bend. Koji će to biti – još nije odlučeno, no najvjerojatnije će biti Louder, koji je trebao nastupiti na ovogodišnjem Špancirfestu, ali su zbog lošeg vremena uspjeli odsvirati tek nekoliko pjesama.

Ulaznice za Festival u pretprodaji će koštati 50 kuna i trebale bi se uskoro naći u prodaji, dok će na dan koncerta koštati 70 kuna, rekao je Veseljak dodavši da bi program trebao početi u 20 sati i trajati sve do 2 sata iza ponoći.  

Mislim da 50 kuna nije prevelika cijena za 6 sati dobrog rocka, rekao je Neven Buljan, upravitelj Arene Varaždin,  koji je također prisustvovao pressici dodavši da se nada da će se ovakvi rock koncerti – u varaždinskoj dvorani organizirati i – ubuduće:
 

Ne smijemo dopustiti da rock umre, bez obzira što su trendovi – nadam se samo trenutno – drugačiji. Mi ćemo i dalje organizirati ovakve i slične događaje, ne smijemo zapustiti taj glazbeni segment, jer mislim da u svim gradovima, pa tako i u Varaždinu postoji publika koja to traži, rekao je Buljan.  

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije